想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: **Bi Li Ba La 齊齊傾, 大家交流

chilli 寫道:
你地幫下眼, 邊隻 color 好?? 我唔想買粉紅色, 因有好多! 另外二隻邊隻靚d ?

click here

Chilli,

係咩黎?我吾知係咩喎?

我好吾開心,我成日都訓吾到,今日訓左一個鐘咋,我吾知係咪食左d中藥狩燥,好多時都失眠呀!我老公話不如放棄吾生,我好吾開心,都吾知點好
[img align=left]http://victorian.fortunecity.com/cezanne/607/cartoon19.gif[/img]

男爵府

Sammiy,
係呀, 見到佢大個左之後, 健康番晒, 學野又叻, 真係放心晒la!!

chilli,
我今個月開始要早訓, 所以早左走law!! 而家真係好多時都有人周街問人羅錢, 嘩!!妳媽咪遇著o果個咁倡狂, 要借成一千幾百 不過aunt 好醒呀, 會同佢講"好呀! 幫你 call 警察丫." 勁呀!! 大家以後真係要小心d先得呀!!

chuchu,
唔好唔開心la, 我唔識得點安慰妳好, 我諗妳老公話放棄都係因為唔想見到妳咁辛苦同唔開心, 如果真係d 中藥令到妳失眠, 可唔可以停左d 中藥, 順其自然呢, 我又覺得唔好話完全放棄law.

妳令我好擔心呀 :-( , 成日失眠真係會好影響身體ga, 訓得著ge時候真係要訓多d 呀, 要記住有健康ge身體先可以有健康ge bb, 盡量放鬆d, 開心d 呀, 支持妳ga!
~*~*~*~切言實多勝友,天白雲任爾遊。~*~*~*~
        我個小寶寶係2005年1月20日出左世啦!!

大宅

chilli
我都覺得orange好d!

chu
我都覺得你唔好咁易放棄, 但要抱

子爵府

Yin and Mrs. Young,

好多謝你地關心同支持我,我今早8點先可以訓番,訓到11:30am都係醒幾次同發好多夢,我都盡量放鬆自己,我都想吾食中藥,但我如果吾食我再有BB,可能又好似之前咁會陀吾到,個胎吾長,我頭先打左電話俾中醫,我問左佢,佢話吾關d藥事,但我以前過中醫都試過開d中藥係保藥,我亦試過訓得吾好,佢話有d燥,所以會精神同冇咁好訓,所以我都係覺得係d中藥 令到我訓得吾好,我一向係好容易訓覺的人,我一上床吾晒3分鐘就訓左,我老公仲叫我做訓覺制呀!Anway,我會relax D同盡量訓到就訓,如果夜晚你地吾見我上來,我可能去左訓覺,你地吾好介意,我一有時間就上來,我都好想同你地咀,識左你地真係好開心.

[img align=left]http://victorian.fortunecity.com/cezanne/607/cartoon19.gif[/img]

男爵府

chuchu,

傻chuchu黎ge, 我地又點會介意妳夜晚唔上黎呢, 妳而家最緊要係爭取多d 睡眠ge 時間, 訓得到就要訓多d, 如果唔可以停d 中藥, 咁呢個就係唯一的辦法la, 妳精神好d 先上黎傾la!!

子爵府

922yin 寫道:
chuchu,

傻chuchu黎ge, 我地又點會介意妳夜晚唔上黎呢, 妳而家最緊要係爭取多d 睡眠ge 時間, 訓得到就要訓多d, 如果唔可以停d 中藥, 咁呢個就係唯一的辦法la, 妳精神好d 先上黎傾la!!

Yin,

Thank you !

我現在要出去上堂(part time job).

男爵府

chuchu,

唔駛多謝我, 我o地係朋友, 互相關心o麻!!
Take good care of yourself la!! Cheers..... :-P :-P

別墅

chuchu,

唔好放棄呀, 我有個朋友佢小產過三次, 佢都唔放棄到, 第四次終於成功呀, 佢四十幾先生第一個, 依家佢計劃緊生第二個呀...過去0既不如意可能係上天想磨練下你0既意志, 你放棄就等於你放棄埋你d機會呀......反而你應該珍惜會個月0既機會, 總有一天成功0架....

我地一齊努力啦..^v^

伯爵府

some question on CLEARPLAN, anyone can help, quite urgent.

my friend use it for 2 days (really my friend, as I already have a bb girl)

yesterday (1/4) - Ref. Line (Pale Blue), test line (very very pale blue)
Today (2/4) - same result.

pls tell it is +ve or -ve. . . . she said the test line is very pale, but can c there is a line only.

大宅

醒目開學勳章

chuchu,

千期唔好放棄丫, 可能真係中藥另到你訓得唔好, 你不如食小小生果丫. 同埋你試下如果訓唔

珍珠宮

醒目開學勳章

chu
果支係胭脂黎ga, 我唔知買乜色好, 咪問你地意見 lor!!

chuchu, 你唔好比自己咁大壓力啦, 我都係成日失眠, 我會臨瞓前睇書, 織冷衫等自己攰 d, 咁就好瞓 d.

做乜都好, 唔駛太過上心. 好似你食中藥, 唔代表食咗就會 sure win, 相反唔食亦未必又再小產! 凡事都不要過火, 儘量用平常心去睇每一件事!

vivi
乜你朋友個 bf 咁豬ga!! 我媽咪几十歲都識同我講, 係街有人問佢借電話, 佢唔會借啦. 不過 hk 地真係好恐怖, 我上次返黎行花園街, 我拎住 speedy, 有個女人埋我身想開我個袋, 好彩我 feel 到咋! 我問喝住佢問佢: 你做乜呀?? 大大聲聲果隻, 佢即走! 有晒拉鍊佢都咁夠膽開袋!! 如果個袋冇拉鍊, 咪一早比佢偷晒 d 野

大宅

chili:

hi!

大宅

chili:
我想問我是否在day16己排卵呀!
我今個月好早高溫,day18己36.81,
唔知係咪排卵藥影響,
我諗會好快就m來呀! :-(
請看看我的體溫,

Thanks

last m 13/3

1-5 日 : 36.79, 36.38,36.30,36.39,36.57,
6-10日: 36.48, 36.57, 36.64,冇量, 36.40,
11-15日:36.40,36.54, 36.68,36.50,36.31,
16-20日:36.23,36.47, 36.81,36.93,36.89,
21-25日:36.84,

珍珠宮

醒目開學勳章

sammiy
我都覺得你係 day 16 egg day!
食咗排卵藥會令體溫高ga.
你 day 几有做功課?

大宅

[quote]
chilli 寫道:
sammiy
我都覺得你係 day 16 egg day!

珍珠宮

醒目開學勳章

你好博喎! 祝你成功先! 記住等派成績表呢段時間唔好咁緊張, 儘量分散精神唔好諗, ok?

大宅

醒目開學勳章

今日好

子爵府

littlechuchu,

你努力呀, 我初頭見妳時, 好佩服妳架. 3次挫折打你唔到, 覺得妳好 "強"呀.

我小產後見到妳同其他媽咪經歷, 我覺得自己好少事, 要向妳們學習架.

有時心情唔好, 在所難免, 但妳不屈不朽精神, 唔會撲熄妳要bb的心, 醫生都說妳身體ok, 振作, 真情能感動天

加油
(曾經失去, 更感恩現有的快樂)Timothy 係天父照顧沒有哭聲的細哥哥

子爵府

Tabima 寫道:
littlechuchu,

你努力呀, 我初頭見妳時, 好佩服妳架. 3次挫折打你唔到, 覺得妳好 "強"呀.

我小產後見到妳同其他媽咪經歷, 我覺得自己好少事, 要向妳們學習架.

有時心情唔好, 在所難免, 但妳不屈不朽精神, 唔會撲熄妳要bb的心, 醫生都說妳身體ok, 振作, 真情能感動天

加油

Tabima,

我真係好鍾意小朋友,同時,我真係好想同我老公生番一個,所以,我失敗左3次,陰影係非常大,但我都一直都堅持這個計劃,但我覺得自己好似好冇用,小小挫折都克服吾到 ,我今日都喊左幾次,我同自己講我要堅強下去,我要勇敢做番我自己,我希望好快做到.

All sisters,

我好多謝你地俾我o既支持,我好感動,我有時間就上來同你chat.

Enjoy your holiday.

chuchu

子爵府

[quote]
vivichu 寫道:
今日好

首頁

尾頁

跳至