自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

侯爵府

大廚勳章

回覆:lumijuli 的帖子

整番碌架床。有幾危險?細細個都係咁啦。長者意見照聽。但都要面對現實需要。碌架床無問題喎。

快樂烹飪好時光,天天都是快樂天。
互相幫助~

天氣仲係好熱啊

子爵府

引用:Quote:原帖由 lumijuli 於 14-10-29 發表so

原帖由 happybobobaby 於 14-10-29 發表
反而姐姐有自己一間房,你兩公婆三仔女就要share兩間房?可否放衣櫃或琴入工人房,那仔女房可以多D空間放住 ...
I see I see.

工人姐姐間房係超細房, 一張床一個衣櫃爆左。

之前阿仔跟我訓, 太迫, 老公唔肯一齊訓, 佢本身有頸痛問題, 唔上床訓就坐在沙發度訓, 頸痛又嚴重左, 所以我要拉返佢上床。

睇下聖誕時再執下d位, 等兩姐弟可以輪住訓床

水晶宮

引用:上層太高點對仔女唔好?比我彩佢都傻,明明

原帖由 Ming_shirley 於 14-10-29 發表
上層太高點對仔女唔好?

比我彩佢都傻,明明有上下隔床好地地
我都覺得睡上下格床,好過睡地下。

以前不會家家戶戶有冷氣,睡地下地氣也不會太多,現在家家戶戶都有冷氣,有些怕冷氣太凍,會將冷氣機向天花吹,這樣地氣會更勁。

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

引用:重男輕女的老人家

原帖由 黃家小新抱 於 14-10-29 發表
重男輕女的老人家
啋佢都傻既老人家

呢d y理,叫個女有上架床唔訓,走去訓地,樓主你真係咁都entertain佢?

我是一隻喵

侯爵府

回覆:唔夠位訓地下, 男仔訓定女仔訓?

拆上格床錯咗,既然您咁聽話咪叫埋個女瞓地下囉

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:上層太高點對仔女唔好?比我彩佢都傻,明明

伯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章

上下層最好,起碼是床不是地!

侯爵府

上下架床最好,以前我媽規定一定我訓地下,家姐訓床,我朝朝要執返自己塊木板,被舖入柜,感覺就係父母偏心,而事實都係。因為屋企我老豆都係呼喝我,一定要我洗,我唔肯問點解次次我,家姐唔洗洗,佢就勁鬧我㗎啦,真係唔開心,到現在瀝瀝在目。

一係一齊訓地,一係一齊訓床。

8-)

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+RSG媽媽+於+14-10-29+發表我

侯爵府

好媽媽勳章

回覆:lumijuli 的帖子

工人姐姐+姐姐 1間上下格床
細佬自己 1間(來緊冬天又凍,加上睡地下吸地氣對身體唔好)

子爵府

引用:Quote:原帖由+lumijuli+於+14-10-29+發表我

原帖由 milky_red 於 14-10-29 發表
Sorry唔明,上下格床唔係仲慳位?就算上下格床都可以整細啲㗎?
我明,買咗張上下隔床,條走廊窄咗。以前只係腳位置窄,而家要身瘦先得。

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

上下架床好地地.攪到要有人訓地!!?

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

其實邊個訓地下都唔好
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

大宅

引用:下,咩唔係訓地下地氣重唔好訓咩?訓梳化都

原帖由 S_family 於 14-10-29 發表
下,咩唔係訓地下地氣重唔好訓咩?
訓梳化都好過地下, 屋企老人家講
以前d人訓地下,冇高樓大厦,就真係訓地下,而家地下係樓下既天花板,吸咩地氣呀

男爵府

反而我覺得女仔瞓地下打地氣唔好

男爵府

個老人家咁多古怪建議嘅
乜打地氣會好過訓床咩?
同埋有咩可能要女仔訓地,痴線

侯爵府

我的育兒心得勳章

好簡單,再咁煩叫老人家買層樓比個孫仔啦,地方唔夠都無計架,仲有,男同女都好都係自己,點解要重男輕女?!

珍珠宮

引用:訓上下隔床好過訓地下+吸地氣啦…++就搬就

原帖由 bbasco 於 14-10-29 發表
訓上下隔床好過訓地下 吸地氣啦… 就搬就訓埋去, 拆咩床呢… 老人家真係

...
比我睬她都傻!

水晶宮

熱血金章

好話唔好聽,
佢老人家果代,同我地呢代有幾多人係訓上下層床大呀!!

有幾唔好喎

男爵府

有床唔瞓地下,冇野搵野黎搞我唔會因為唔係理由既理由而屈就仔女,要佢地瞓地下囉

首頁
23456...9

尾頁

跳至