自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我仔都會發脾氣,佢好鐘意食野,一用食物引佢,就會聽話!

男爵府

回覆:~~nitto~~ 的帖子

我之前都有\"搶\"呢個問題,有朋友教我,叫女去問,其實唔單止問,仲要等對方回應,這個係必須的,(因為佢習慣咗問之後,通常叫一聲「比」之後就伸手去搶,你要多次重複人哋都比答應你,唔攞得住喎),如果人哋話唔得,叫suggest下同人交換下手上嘅嘢,如果情況真係唔許可,人哋真真係唔會比佢就轉移佢嘅注意力,提下平時佢鐘意嘅野,或是問下佢記唔記得上次坐入錢車車係點呀,用d佢有記憶嘅情景去引開佢通常佢肯去回憶返d嘢時,就會忘記咗眼前物這時好狡滑的方法,但都見效的,又可以避免咗佢大叫大喊,而你又嬲的情況

珍珠宮

"如果街上或電梯見到鄰居"<--SORRY,睇左做電視見到鄰居...

祝你可以早日TRAIN返掂你個小朋友LA~+油~

男爵府

玩具勳章 畀面勳章

引用:踏入trouble 2,小朋友真係變到好似鬼上身咁

原帖由 Deniseleung 於 14-10-30 發表
踏入trouble 2,小朋友真係變到好似鬼上身咁,首先媽媽要有充足心理準備,呢段時間小孩事事要自己揸主意,以 ...
same as my baby!!! 乜都NO

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆:幼兒反叛期,希望JM可以幫下我

一樣行為,又係2歲幾
留毛學留

珍珠宮

carol1030 發表於 14-10-30 13:54
我仔係專登講嚟激我試我有乜反應,由好嬲到依家都無晒感覺,唉,哩個歲數真係好悪教,我最大嘅問題係唔 ...
我女都唔鐘意坐痰罐黎痾, 點樣都唔肯, 又係只肯痾係片, 後來我擺好張矮櫈仔係馬桶旁邊(要放側, 如好似大人咁方向, 佢會好易跌, 打側旁邊有野可以當扶手, 冇咁易跌), 佢自覺可以係大人廁所VV同POO POO, 即刻唔痾係片!
果陣叫佢去POO POO真係痛苦到我呢!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

禁止訪問

回覆:幼兒反叛期,希望JM可以幫下我

首頁

尾頁

跳至