嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問Bite-X手指水﹐聞起黎係點咪呀?

我買左一支﹐但氣味好似指甲油﹐有D似天拿水味﹐係咪正常呀?

食落好苦﹐令人作嘔。

男爵府

係..好苦 , 塗上了可維持成2日 , 你BB幾大呀 , 太細個唔適合呀 !

大宅

thanks katrinafu,

我BB已經21個月﹐但好吃得苦﹐搽左幾個鐘就無用....

我最擔心係個陣天拿水氣味﹐請問係咪正常呀?

原文章由 katrinafu 於 08-3-11 22:44 發表
係..好苦 , 塗上了可維持成2日 , 你BB幾大呀 , 太細個唔適合呀 !

男爵府

我女女冇食手指 , 但是食奶咀的 , 所以她2歲時我塗上去個奶咀度比B女食 , 但塗上去時有小小味 , 但唔太濃 ,冇天拿水咁勁 , 但我試過好苦 , 所以B女一食叫苦 , 自己掉了垃圾筒 , 一次就成功了 .

男爵府

醒目開學勳章

岩岩索過..
係有一陣好似指甲油既味..
不過我未比bb食..
因為佢得4個月大..

男爵府

回覆 #1 beemabeeba 的文章

4個月唔好比BB塗手指水 , BB在4個月開始是 "吽牙牙"階段 , 由於是痕的關係 , 成日會放手指入去玩 . 當年我無知 , 見B女4-5個月食手指 ,所以有一次塗手指水在她手指上 , 結果嘔到不得了 , 心痛死我 .
後來我營養學教授教我比了菜心及油麥菜的 "菜逛"比B女揸住咬 , 好過用牙仔餅 , 既健康 , 冇防腐劑而且又好味 , 之後就小了好多咬手指情況 .

複式洋房

我囝囝都成日食手指,有時5隻一齊放入口,咬一陣又去玩頭髮玩耳仔,真係好煩,而家8個月可以用手指水
mouth:

別墅

菜心,我都試下先

子爵府

原文章由 katrinafu 於 08-3-12 11:23 發表
4個月唔好比BB塗手指水 , BB在4個月開始是 "吽牙牙"階段 , 由於是痕的關係 , 成日會放手指入去玩 . 當年我無知 , 見B女4-5個月食手指 ,所以有一次塗手指水在她手指上 , 結果嘔到不得了 , 心痛死我 .
後來我營養學 ...

比菜心佢食會吾會咬碎左d"菜逛"梗親

首頁

尾頁

跳至