美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇平.靚.正磨砂洗面膏介紹下呀

如題~~

男爵府

Re: 有冇平.靚.正磨砂洗面膏介紹下呀

我覺得Kiehl's的磨紗幾正,好天然,真係有D碎almond粒係入面,磨完又好滑.又唔貴.

複式洋房

brima,
咁幾多錢同埋邊度有得買呀?

洋房

其實磨砂DAY DAY磨唔好嫁, 1WEEK 1~2次已好夠

侯爵府

上星期係莎莎d sales介紹我買Kiehl’s磨砂, 話好正, 同埋係天然, 好似係$200左右, 我用左一次, 唔識分好唔好, 至在做吓深層清潔.

男爵府

Kiehl's有counter係金鐘太古廣場, 好似尖沙嘴都有,但唔sure, 唔貴, around $200

男爵府

環保接龍勳章

我用緊隻美白面膜好用,含天然去角質粒子輕柔去除枯死細胞,集多種天然果實成份和維他命C衍生物MAP.讓肌膚美白光亮,含特別滋潤配合,提供深層滋養。售價只是180元75ml.適合敏感皮膚和薄的皮膚用以代替磨沙膏。
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

複式洋房

cwmay1,
我都知道磨砂係唔可以日日做架!
我未試過用磨砂洗過面,不過近排發覺塊面d毛孔成日藏左d污糟野,自己又唔係成日得閒去做facial俾人o即,所以咪諗住試下間唔中用磨砂膏洗面睇下可唔可以乾淨d囉! :-P

複式洋房

各位靚媽,
有冇再平D o既介紹呀?
我想搵D平D o既試下先呀!

大宅

你可以試下去莎莎買一支去死皮o者喱,大約$50。
我覺得效果比用磨砂膏好,你可以試下。

Goofyan 寫道:
cwmay1,
我都知道磨砂係唔可以日日做架!
我未試過用磨砂洗過面,不過近排發覺塊面d毛孔成日藏左d污糟野,自己又唔係成日得閒去做facial俾人o即,所以咪諗住試下間唔中用磨砂膏洗面睇下可唔可以乾淨d囉! :-P

複式洋房

肥寶寶,
係乜野牌子呀?
同埋用法麻唔麻煩架?會唔會好似美容院o個d咁,將d膏茶落面度等佢乾左再用手指係咁卒甩d皮架?
同埋清唔清到毛孔內o既污垢架?
唔該!!

大宅

Avolon Emzyme Scrub
HK 160
available at Sogo, Jusco and Seiyu

You can get 5% off during these few days at Seiyu. It is at a counter in Seiyu Supermarket

洋房

Goofyan,

平o的o既妳或者可以試o下 :

1. St. Ives Apricot Scrub ($3X) - 唔錯, 不過唔知妳會唔會嫌磨砂粒較粗. 屈臣氏、萬寧、卓悅...有售.

2. Boots Skin Kindly Gentle Scrub ($7X) - 磨砂粒較幼細, 據講話敏感皮膚都o岩用, 不過幾稀, 係磨砂露, 唔係膏. 屈臣氏 Boots 專櫃有售, 尖沙咀龍城都有, 仲平 ($5X), 不過唔知係唔係 Made in UK.

3. Za Metavoltage Cream ($6X) - 唔係磨砂, 係類似妳講咁「搽落面度等佢乾o左, 再用手指卒甩」, 不過唔駛等佢乾, 只要等 15 秒. 屈臣氏、卓悅、莎莎 Za 櫃位有售.

以上三種我都用過, 全部都係用完幾滑. 希望幫到妳.
請多多包涵 & 指教 :mrgreen:

大宅

我用的是kylrie的exfoliating gel cleanser。
用法好簡單:濕左隻手,按一至兩下o者喱出來,之後將o者喱在面上打圈,之後就會有好似『老泥』咁o既野走出來。果d就係死皮,之後我會用洗面膏再洗一次。最後做番個facel的充電mask就掂晒。(o者喱份量隨個人需要)
我係沖涼的時候做架,順便等d 蒸汽蒸下塊面上的mask。
我用呢支野係因為佢冇乜香味,又唔刺激。

Goofyan 寫道:
肥寶寶,
係乜野牌子呀?
同埋用法麻唔麻煩架?會唔會好似美容院o個d咁,將d膏茶落面度等佢乾左再用手指係咁卒甩d皮架?
同埋清唔清到毛孔內o既污垢架?
唔該!!

大宅

呢支野暫時在莎莎,天使,雅施都缺貨,但今天我在旺角卓悅(西洋菜南街,教協樓下)

複式洋房

Its available in Watson's.
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid61/p093b2f8d9a326f07fec7160770ffeec4/fc28be39.jpg.thumb[/img]

複式洋房

azure,肥寶寶 :
你地解釋得好詳細呀,唔該晒你地呀!

大宅

Goofyan:
不用客氣啦!大家都想靚靚架嘛! 交流下就個個都可以靚靚咁示人啦!!

複式洋房

clinique 磨砂幾好架,又平,百幾蚊咋!

大宅

無印x品隻磨砂洗面膏都唔錯, 可以日日用, 大概四十幾蚊支, 一支已經有排用啦~!

加埋佢果舊好似"苣若"o既潔膚棉效果更好~!
[img align=left]http://skins.hotbar.com/skins/mailskins/img/Mice__/Mice__Drawing_prv.gif[/img] 不忍用杖打兒子的, 是恨惡他; 疼愛兒子的, 隨時管教~! ~ <箴言>

首頁

尾頁

跳至