懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

政府比唔比老公培入產房架???

as topic

民房

Re: 政府比唔比老公培入產房架???

睇情況而定,我剛剛在威爾斯生完,
因產房搬了較細地方,所以唔比老公陪
但以我所知現在政府醫院都好估勵丈夫陪產的

洋房

基本政府好鼓勵,而且下星期sars黃色警告會取消更加好,我剛在廣華生完bb,老公只要上一堂講座『分勉的認識』便能陪產,我老公看住bb出世的。當然醫院會視情況。
I'm Isaac

複式洋房

我在瑪麗生,我老公連講座都無上都可以陪產...

公爵府

上星期上完贊育堂, 姑娘話丈夫可陪產, 但不淮在產房用camera和video cam!

男爵府

東區醫院十分鼓勵丈夫陪產架!

大宅

東區十分鼓勵陪產, 就是開刀(半身ma醉)也俾陪的...
我有兩個小寶貝!

侯爵府

依傢好多政府醫院都有陪產, 仲極之鼓勵

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 王國長老

係呀.. 東區十分鼓勵丈夫陪產家.. 除非咁岩隔離床要生啦. 咁你丈夫要行開一陣囉..
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛。

子爵府

請問點解威爾斯搬了較細地方, 我 BB 八月諗住係威爾斯生喎, 唔知到時可唔可以呢 ?

親子王國以外之相冊連結已被刪除

公爵府

咁請問有無媽咪知唔知瑪麗開刀(半身ma醉)老公可唔可以陪產呀?

男爵府

我o係瑪麗生o家, 我之前以為要聽講座先得, 不過o係入產房既時候, 問個姑娘冇聽都一樣可以陪產.

民房

咁係咪所有政府都唔比用Camera / Video Cam架?

大宅

如果下星期sars黃色警告取消就好囉,我都會係廣華生BB,但未決定開刀or自己生,Because 頭仔尚未落到盤骨位同埋有少少胎盤比較低,但我都想老公陪我生。
[

禁止訪問

民房

cannytang:
威院因產房裝修所以由6樓搬了去5樓
好似話至5月禁上

複式洋房

Brookie,
我5月會係QE生,姑娘話可以用camera or vedio cam.但要在第二個產程前(bb出嚟前)及第三個產程後(媽咪聯好下體&清理好bb),佢哋可以幫我哋影大合照及錄低.因為,中段時間最重要媽咪及bb安全,怕拍照等影響or阻住他們工作,所以唔俾用.而開刀情況下唔俾陪產、順產下用鉗or吸bb出時要爸爸暫時行開(因為多了醫生及儀器怕爸爸在場阻住,而ok後爸爸可以再次返回產房).我覺得QE助產士very good,佢哋好詳解釋及分享自己經驗!

大宅

hi sarahsze,

Do you know husband need to attend any course before he can 陪產 in QE?

Paulina
吾家三隻小豬樂融融 ;-)  ;-)  ;-)

民房

Thanks sarahsze!!!!

複式洋房

yip_paulina,
係QE生bb,爸爸陪產的話唔需要出席任何course.

首頁

尾頁

跳至