烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

子爵府

原文章由 syc204 於 08-3-14 20:43 發表
sandy你日同咗你買杯,遲d約你攞!

mousse mousse look!

大宅

原文章由 happykklam 於 08-3-14 20:49 發表

我又想買妳個隻mousse杯呀 妳個mousse look好得喎!

個杯幾好嫁,仲有個半圓形蓋天,不過膠杯好易花,我諗用多2-3次要扔(其實係即棄杯),$8 / 5pcs,扺呵?我見烘焙店賣$10 / 4pcs。
(\~~/)      (\~~/)
(~'.'~)      ( *;* )
(_ (    )~o (_ (__)~o

大宅

原文章由 happykklam 於 08-3-14 20:46 發表
我既功課就係超easy既.....薑汁撞奶!梗係好似我塊面甘滑喇 阿大以為係豆腐花呀~

制成品~

吃左一半既樣~
http://i194.photobuck ...

真係好滑bor,我以前成日整,但最近再整成日失準,so放棄!

大宅

原文章由 happykklam 於 08-3-14 20:49 發表

我又想買妳個隻mousse杯呀 妳個mousse look好得喎!

仲有另一款嫁,我諗你見到會癲咗,我琴日都想買,但有腳杯好咗地方,so忍手lor!

大宅

原文章由 syc204 於 08-3-14 20:42 發表
又係mousse,chocolate mousse,未試食唔知咩味!

http://f20.yahoofs.com/hkblog/__DOT__cR__DOT__4FWBCRQJiW6__DOT__Yh0-_6/blog/ap_20080314083633991.jpg?ib_____DN1nQGf.s
darling,你嗰d有冇sk2咁滑,快d post la。
m琳 ...

你個正好多, 我都想整古古力ga, 但整完得我一個清

子爵府

原文章由 syc204 於 08-3-14 21:01 發表

真係好滑bor,我以前成日整,但最近再整成日失準,so放棄!

?

大宅

原文章由 happykklam 於 08-3-14 20:46 發表
我既功課就係超easy既.....薑汁撞奶!梗係好似我塊面甘滑喇 阿大以為係豆腐花呀~

制成品~

吃左一半既樣~
http://i194.photobuck ...

真係滑都反光呀

子爵府

原文章由 syc204 於 08-3-14 21:04 發表

仲有另一款嫁,我諗你見到會癲咗,我琴日都想買,但有腳杯好咗地方,so忍手lor!

,pm look ?

伯爵府

試左話我知,好味既話我想要妳個古力滑一滑食譜,thx!!
妳d包一定得啦,等妳食宵夜呀,haha

硬琳
個撞奶好挺身呀,一定好滑..

男爵府

我又交功課...片裝芝士蛋糕~

知足常樂     平凡是福 

大宅

原文章由 vizzi 於 08-3-14 21:50 發表
我又交功課...片裝芝士蛋糕~

快d切,我想睇呀!

子爵府

原文章由 m琳琳 於 08-3-14 21:33 發表

硬琳

la,easy~

子爵府

Darling,like $8 5?

大宅

原文章由 m琳琳 於 08-3-14 21:33 發表

硬琳

我係用番整rocky road mousse cake的mousse部份去整,味道好濃(85%)朱古力味,唔甜,我覺得都算滑,但厚身d,今次減咗魚膠粉,未試較果如何,其實我想整d好輕身,望落好多窿,入口好似一陣風咁的mousse,但search唔到recipe。

大宅

原文章由 happykklam 於 08-3-14 22:04 發表
Darling,妳話得我like既仲有咩呀 係咪都係$8 5個呀?

好似$15 / 10pcs,仲係心型蓋天!

大宅

sandy又去佐報仇?

子爵府

原文章由 syc204 於 08-3-14 22:08 發表

好似$15 / 10pcs,仲係心型蓋天!

??""high tea,,""!

男爵府

原文章由 syc204 於 08-3-14 10:00 PM 發表

快d切,我想睇呀!
今日食晒落肚喇!同用cream cheese既效果一樣,好方便,岩我

知足常樂     平凡是福 

大宅

個包又變咗矮仔!

子爵府

原文章由 syc204 於 08-3-14 22:10 發表
sandy又去佐報仇?

~

首頁

尾頁

跳至