論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

減齡達人勳章

印印好狗!

我在家裝了 net see ,但我個印印成日攪我部電腦,令我看不到家裡情況,有什麼方法可以解決這問題?

大宅

Re: 印印好狗!

咁不如炒鬼左佢,因為我覺得佢都唔會有咩好嘢做架喇,如果唔係點解唔想你睇到佢做嘢啫,簡直係作賊心虛嘅行為啦.

大宅

Same as my 好狗 maid! You should fire her cos' she is not given heart to do her job.

For my maid. I found the reason why she off my coputer, I know she does not want me to see her so many phone calls even bb meal time and neglect my bb at all. I have found a phone after she make my bb hurt. Of course, she denied everything.
flor

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

你有沒有通知工人裝了閉跟電視呢?如果她知道而專登令到你睇唔到O既話,你就要同佢講,再唔聽就出WARNING LETTER~~

男爵府

試下set password才開到電腦, 咁佢未開唔到囉!

大宅

減齡達人勳章

我已經 SET 了 PASSWORD 開機, 及 SET 了 SCREEN SAVER. 連 MON 也熄了.

大宅

減齡達人勳章

我沒有通知她,因我裝在 MON 頂, 亞豬亞狗都知這是什麼.所以我裝了三天都不見她在 WEB CAM 範圍內行過,或做其他事.你話佢幾醒?

大宅

127985,

So what can she do to your computer?? Where did you set up your CAM? How can she skip those area?

大宅

減齡達人勳章

我都唔知?可能佢攪過 POWER 制就會影響到 NET SEE 掛.

大宅

May be you can say your husband is running very important company's program in the computer. It need to run whole day, & can not stop. Otherwise, it need to restart from the beginning. And tell her that last time may be when she clean the computer (just an excuse), the computer had turn off. And your husband was very angry about it. So he want you not to touch the computer in any way.

That's the way I tell my maid!! Because she's afraid of my husband more! :-P

男爵府

你不如直接同工人講, 你已經裝左部cam. 如果你唔想直接話係睇佢做野, 你不如話想睇下bb 日間既情況 or 你好miss bb.. 想o向office 得閒望下bb..... 我諗你講既同時, 俾埋一封信佢簽.. 係通知佢屋企已經裝左cam 喇..

我都試過裝過部機o向房睇之前個工人, 個鏡頭係對準房門, 可以睇到個廳架.. 點知有幾日個工人.. o向我地一出去就關房門... 我地臨番前先開番門... 你話佢幾鬼精

大宅

127985,

我都有係個廳到安左個cam. 但就一開始就同工人講明, bb要係cam個範圍內, 我地早上bb床放廳, 晚上放我地房, 佢餵奶等都要盡量係個area. 我月中返工, 現在每日都行開下, 晚上再睇番, so far都ok, 我地都解釋主要係for 我地睇bb, 佢又好似冇咩, 唔知係唔係第一次來hk, 所以先咁.

男爵府

我教埋工人開電腦, SET CAM, 一定要佢做, 在我面前學幾次, 自己寫底再做幾次, 所以我工人無得扮OFF 電腦、OFF CAM。

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

依家d工人好醒架,你咪當佢傻,精到死架~~你唔通知佢,一陣佢玩野告你就麻煩添(如果佢無打bb多數告到顧主架),以前響bk討論區都睇過有單真人真事個案~~~所以裝cam一定要通知工人及要佢簽名作實!

首頁

尾頁

跳至