家庭理財

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

因為渣x網常常出現虛假網站,所以對佢無信心。

最近因為要兌換信用卡積分,被迫要登入網站。
又聽朋友講可以網上用信用卡交費賺取積分,所以決心做個現代人。

古老人唔識用電腦,問題來了,已登入網站,可惜,不能網上交費。

侯爵府

回覆:焯媽媽 的帖子

我電腦已網防護,我亦會用虛擬keyboard 登入。

我自己會做好保護,可怕,就是不能登入。

侯爵府

回覆:焯媽媽 的帖子

打電話問過銀行,打了2次,問過不同職員,得出的結果是我的網上理財無問題。

但。。問題出在那裡?

子爵府

回覆:有用渣x網上理財嗎?

有用開!之前用Manhattan credit card 網上交水電煤,好方便,你有冇睇清楚係用信用卡?有時會預設儲蓄戶口的!

子爵府

還有你是否成功登入?

男爵府

畀面勳章

我之都登入唔到,又要我打返去,成日都唔記得,冇理佢啦!遲啲先搞

男爵府

每間渣打分行都有部電腦,會有職員樂意教你怎樣用你會十克些,安全的可以去識吓!

侯爵府

引用:還有你是否成功登入?

原帖由 princessally 於 14-11-03 發表
還有你是否成功登入?
我已經成功登入的。

侯爵府

引用:每間渣打分行都有部電腦,會有職員樂意教你

原帖由 拉姑 於 14-11-03 發表
每間渣打分行都有部電腦,會有職員樂意教你怎樣用你會十克些,安全的可以去識吓! ...
稍後試試。

侯爵府

引用:有用開!之前用Manhattan credit card 網上

原帖由 princessally 於 14-11-03 發表
有用開!之前用Manhattan credit card 網上交水電煤,好方便,你有冇睇清楚係用信用卡?有時會預設儲蓄戶口 ...
我懷疑我只開通了信用卡網上戶口,打算只用來換積分和用信用卡交費,

所以無開通儲蓄戶口,可能問題出在這裏。

謝謝你。

大宅

焯媽媽 發表於 14-11-3 14:54
因為渣x網常常出現虛假網站,所以對佢無信心。

最近因為要兌換信用卡積分,被迫要登入網站。
首先要加入繳款的戶口(如水費賬戶),會於你登記的手提電話收到一次性密碼的SMS ,此時要立即在網頁輸入這個6位的密碼。若正確,你立即會收到一個已加入賬戶的SMS,便可以繳款。

子爵府

引用:Quote:原帖由+princessally+於+14-11-03+發

原帖由 焯媽媽 於 14-11-03 發表
我懷疑我只開通了信用卡網上戶口,打算只用來換積分和用信用卡交費,

所以無開通儲蓄戶口,可能問題出在這 ...
唔一定要有儲蓄户口的!只不过有埋其他戶口佢會預設你用儲蓄戶口交,所以你應該無問題的(只有信用卡都可以交的)你看看樓上的溫馨提示有冇幫助?(一次性開通問題)只要第一次搞䛸,以後都唔洗煩,每次click 返你要交果様嘢,改改銀碼就得啦!快d搞,快d儲積分

侯爵府

引用:Quote:原帖由 焯媽媽 於 14-11-03 發表我懷

唔一定要有儲蓄户口的!只不过有埋其他戶口佢會預設你用儲蓄戶口交,所以你應該無問題的(只有信用卡都可以 ...
非常感謝你。我實的白痴,我要繼續學習呢!

侯爵府

引用:Quote:焯媽媽 發表於 14-11-3 14:54 因為渣

原帖由 ngpat 於 14-11-03 發表
首先要加入繳款的戶口(如水費賬戶),會於你登記的手提電話收到一次性密碼的SMS ,此時要立即在網頁輸入這 ...
是在這個版面進入後登記嗎?

我就是在這裏click 入去之後出現系統問題,不能再繼續呢!

子爵府

引用:Quote:原帖由+ngpat+於+14-11-03+發表首先

是在這個版面進入後登記嗎?

我就是在這裏click 入去之後出現系統問題,不能再繼續呢!
你應該去繳費-新增賬單收款人,如政府或公用事業如水费電費,地租差餉是直接可以交,不用再取密碼,我只有石油氣要新増,你看看吧!

子爵府

引用:Quote:原帖由+焯媽媽+於+14-11-03+發表是在

你應該去繳費-新增賬單收款人,如政府或公用事業如水费電費,地租差餉是直接可以交,不用再取密碼,我只有 ...
這個

侯爵府

引用:Quote:原帖由 焯媽媽 於 14-11-03 發表是在

你應該去繳費-新增賬單收款人,如政府或公用事業如水费電費,地租差餉是直接可以交,不用再取密碼,我只有 ...
謝謝你,
我應該未到這個版面已經因為系統問題而未能進入!

侯爵府

引用:每間渣打分行都有部電腦,會有職員樂意教你

原帖由 拉姑 於 14-11-03 發表
每間渣打分行都有部電腦,會有職員樂意教你怎樣用你會十克些,安全的可以去識吓! ...
我今早就是去了分行,分行職員表示他們不能為我解決系統問題,叫我自己打電話到信用卡中心解決。

我之後打了二次電話,電話理財職員表示我的網上理財無問題,不知問題出在那裡!

我係用手提電腦的,我明天真是想拿部手提電腦到分行,測試下是不是我電腦的問題。

或是網站系統問題。

子爵府

我個版面係咁!或者你左邊一欄有沒有「繳款」一字?

子爵府

引用:Quote:原帖由+princessally+於+14-11-03+發

謝謝你,
我應該未到這個版面已經因為系統問題而未能進入!
你試用手機上,我都係用手機交費嫁!除了第一次非政府和公用事業要開通要用電腦㚈,全部手機做到!

首頁

尾頁

跳至