嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

牛年勳章

你地會整生果蓉定買一樽樽既生果蓉?

你地會買定整生果蓉比BB食?如買會買咩牌子?
同埋如何整??THANKS
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

子爵府

2018復活節勳章 環保接龍勳章 親子王國15週年勳章

Re: 你地會整生果蓉定買一樽樽既生果蓉?

我地會買定啲生果係屋企,主要都係香蕉、蘋果同奇異果,咁工人就每日都整生果蓉比BB食,其實只要啲生果熟啲,就好容易整,香蕉我會加少少滾水,蘋果就蒸"林"先挖肉,奇異果就一定去核。但平時都會買一些現成的BB food來mix糊仔,嘻!主要係星期日工人放假,無人煲粥仔,貪方便 :-P :-P :-P :-P :-P
Happy Everyday      

大宅

我想問士多啤梨蓉點整?

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

我用新鮮生果,不過都試過比樽裝囡囡食,但只是一兩次

別墅

新鮮緊係好D啦,自己磨也很快姐。士多啤梨蓉似乎會酸酸的,但我想我會用BB專用的磨磨碗磨爛士多啤梨吧。

男爵府

我就自己用匙"呱"新鮮嘅蘋果同香蕉!!

別墅

我會比新鮮的生果蓉比BB食, 我始中覺得一樽樽既生果蓉係有防腐劑的.

大宅

幾多個月可以比生果蓉bb食呀??

男爵府

I make it by myself. Just peel off the apple skin and put it into the mini-chopper. This is very easy and fresh. Good for baby.

首頁

尾頁

跳至