自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

Del

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:我要抒發一下.....因為有BB, 今日搭西鐵,

原帖由 mmboboma 於 14-11-05 發表
我要抒發一下.....

因為有BB, 今日搭西鐵, 有個5X歲男人讓座比我, 到而家都好不安
點解不安? 五十幾歲都唔算老人家……

男爵府

hashtag旅遊勳章

回覆:我要抒發下....有關讓座

年青人教育有問題

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

唔明不安乜

大宅

只怪自己同理心太強, 而個男人個樣好鬼慘
重點係隔離個3個位都係年青人啫

男爵府

可能個男人快D呢!你唔好咁介懷啦!

wcpcelia    發表於 14-11-5 15:54

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

五十幾都仲係壯年,係睇華哥三哥同華dee, 而d後生仔可能未發完育企唔穩,唔使不安bo。。

evaken    發表於 14-11-5 16:46

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我要抒發一下.....因為有BB, 今日搭西鐵,

我要抒發一下.....

因為有BB, 今日搭西鐵, 有個5X歲男人讓座比我, 到而家都好不安
點解要講到冇得救呀?

大宅

回覆:mmboboma 的帖子

我大肚果陣,有滿頭白髮的伯伯讓坐俾我,超唔好意思。
我大肚8,9個月,朝早返工時間,有亞婆上車,隔離左右都係後生仔無人讓,我見咁,讓俾佢,佢覺得唔好,但其他人都係無反應

wcpcelia    發表於 14-11-5 15:54

大宅

引用:我大肚果陣,有滿頭白髮的伯伯讓坐俾我,超

原帖由 Greta_C 於 14-11-05 發表
我大肚果陣,有滿頭白髮的伯伯讓坐俾我,超唔好意思。
我大肚8,9個月,朝早返工時間,有亞婆上車 ...
我都試過大住肚讓比婆婆,隔離坐住關愛座既3x女人都毫無反應㗎

大宅

引用:Quote:原帖由+mmboboma+於+14-11-05+發表我

原帖由 good_pig 於 14-11-05 發表
點解要講到冇得救呀?
自從有左bb呢幾個月,真係見唔少呀

大宅

都有人肯讓比你
點解仲要揀
係咪一有大肚婆上車就應該要成車人一齊起身跪安, 得到欽點先可以坐?

兔仔得媽    發表於 14-11-5 16:57

水晶宮

hashtag影視迷勳章

讓坐要出於自願

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 14-11-05 發表點

自從有左bb呢幾個月,真係見唔少呀
講明讓,邊個讓都好啦

jpangel    發表於 14-11-5 15:20

大宅

回覆:手指仔 的帖子

琥珀宮

引用:我要抒發一下.....因為有BB,+今日搭西鐵,+

我要抒發一下.....

五十幾歲一d都唔老,做讓坐果個好正常!

侯爵府

畀面勳章

唔讓座就話而家D年青人....冇得救了,似乎過份咗,我大肚時亦冇因人唔讓座而要話人,反之,有人讓座會感動同唔好意思

公爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆 mmboboma 的帖子

其實我都想抒發下 ......... C6果邊有個廿多歲嘅親人有左,日日喺FB鬧神鬧X,話收工搭港鐵日日都冇人讓坐個個都又廢又殘又癱,咩難聽字眼都用齊,真心想講讓係美德但唔讓亦唔係死罪囉,講真我自己大肚都冇諗過要人讓座,係可能有d攰但未至於頂唔順

大宅

幫到人佢都開心既,唔洗唔好意思,佢覺得有能力先會幫你既,
青年人就唔好諗la,個個心態唔同,唔好為其他人影響自己心情 la

大宅

如果你覺得唔需要5x既大叔讓比你,你可以同佢講句唔需要,有心咪得囉。之後再問下年青人可唔可以讓座比你囉。

人地唔係你心入面條蟲,真你唔知你諗咩架!

首頁
12345...6

尾頁

跳至