媽媽會所

跳至

首頁
12345...55

尾頁

禁止訪問

Re: 2002年11月BB會(PART 69)

子爵府

Che, you are so busy. FYI, I will have my exam again on 6 Apr. So I need to prepare my exam again.

禁止訪問

子爵府

Yes! I agreed with you. By the way, I will finish my course on Sep... Hope everythings go well than I will spend more time for Ian.

禁止訪問

大宅

che / tanny:
Hi Hi Hi HI!

went to the peak with Zandra today - the first tme in many months. we had a great time!

don't work too hard and remember to rest well.

suz

男爵府

RONNIE:
睇左你本相薄, 你瘦左好多喎, 點減呀?????????我要極速收身呀, 我就黎頂我自己唔順, ESP個肚腩.... :-( :-(

MAVIS, 好耐無見, 好想見下DARREN, 係呢你之前話做M6, 幾錢次呀??做幾多次會有效呢???同埋你知唔知M6機有幾多款呀?????????

心心:
真係咁似, 影張相睇下丫, NAOKI認錯老豆唔緊要,你就千其唔好認錯老公, 攪錯野

TANNY, CHI , ZOO, [size=large]JUST TO SAY HIHIHIHIHIHIHI

HI ALL/BB豬:
JEFF係間歇性發燒, 多數唔過100度, 我諗係同出牙有關, 雖然西醫話出牙唔會發燒, 但有經驗的媽咪話我知, 多數會發燒, SO我都無同佢睇醫生, 好似琴晚佢99.8度, 我都無比退燒藥佢食, 驚食得太多唔好, 只係比左退熱貼. 半夜都退到.............

男爵府

ZOO:
你的大頭相係唔係要用3D立體眼鏡睇既呢??

男爵府

HI ALL:
果日睇到本書, 講關於15-18的月的BB, 大家睇下啦

1.BB應該識運用簡單的工具, 如用匙"不"野食, 用鏟玩沙等,,,
同時可以執起筆跟大人劃劃, 積木可堆2-4個
**家長要積極讓BB運用手, 因為建立佢的自信

2.BB應識講若干單字, 家要要盡量把BB看到的, 聽到的, 感
覺到的話比佢知, 如

男爵府

[size=large]15-18月的親子遊戲

1.媽媽坐在地上, 雙腿平放, THEN放BB在媽媽的腿上走, 讓BB學習在不平坦的地方走路

2.爸爸可以同BB玩騎馬仔, 讓BB學習平衡...

男爵府

[size=x-large]501 GATHERING

我有一個提議, 係我今朝睇到的. 就係去黃埔冒險樂園攪party. if我地有20個小朋友, 佢地可以開晒兩間vip房比我地, 一間 280尺, 一間 210呎. total都有成 500呎.

我地可以自備食物/ 飲品

收費方面:
1.$50/小朋友 (有85折, 即係42.5, 大人唔收)
2.每位送金幣5個, 其中一位可以有30個(生日主角), 我地可以

子爵府

carcar, 希望jeffrey快d 好番.... ian-king佢感冒呀 (一番屋企佢sick) :( ... 大家小心d take care baby 呀

男爵府

HI ALL:
因為我要同99去沙田飲茶, 所以今日唔去大埔喇, 我會2:30到去SNOOPY LAND, 有興趣的MAMI, 就電我啦..88

大宅

carcar: 我瘦左好多?!?! 一定係錯覺... 已經又再肥了, 妳51見到我就知
jeff 有幾多隻牙呀?? Ian都仲未出晒, 仲有左下排未出...

tanny: 記得妳話like sesame street, dvd 現售$99好平!! Ian-king冇咩事嗎?? 我小上bk, 每次咁岩見到妳o既message都提到ian-king病了... 食得藥多對牙仔唔好, 其實對bb本身都唔好, 帶佢多晒太陽, 吸收vitamin e 抵抗力好d架!!

che: op 1130am 有 dophin 表現, 妳地可10:30入場, 因早d 坐cable car小d人, no line-up, 之後去參觀下乜館物館+lunch, then 坐cable car番low land玩, 如果cl 唔sleepy都可以玩到3, 4點... 再唔係又book一日再去過 :-P :-P

男爵府

hi all ~~

carcar,
你屋企個TV好大
jeff 出牙好'汶', fever, 冇胃口, 過多兩三日應好d.

ronnie,
fit 佐 :-P 發達咯 hehee

tanny,
同ian-king 出多d街玩下啦.

心心,
米認錯老公呀 !!

子爵府

Somimi, How's TOTO?

Ronnie, 多謝關心, ian-king 佢真係小出街等我返完學會多d 同佢出去...

大宅

Hi All,
琴日去左邊度玩呀?琴日同彤彤出去玩左1日,食左佢人生的第1個兒童餐,係"維尼熊"主題餐廳.但覺得麻麻地,得個貴字.

ronnie,
琴朝我老公講,原來真係有"維尼熊"主題餐廳係HK.係尖沙咀呀!

MeAnne's homepage有得睇啦! 不過未整好. 有時間就睇下啦.

大宅

心,

認錯老公就好笑!!

bb517,

你的website好有趣, d插圖在那裡找呀?

Tanny,

同Ian哂多

男爵府

ADRIAN媽:
希望ADRIAN快D無事........搽獅子油同喜療妥啦, 係起樓

禁止訪問

首頁
12345...55

尾頁

跳至