論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

真係從未試過咁嬲,只能話自己Eq低。
1,來第三日,我吃緊飯叫距幫手睇下細佬,叫距係門口行一行,轉頭就唔見左,電話唔聽,最後係公園穩到距。
2,日日唔叫就唔醒
3,日日俾2個鐘頭休息,距話唔夠
4,每日煮三餐做下家務話好辛苦
5,係廚房做野仲有凳做,都話辛苦
太多,咁日穩距,係咪唔開心,好煩個語氣話係啊,話你唔鍾意咪炒我。
仲要惡過我,第一次就咁黑仔,高人指教仲要注意D咩程序

伯爵府

回覆:瀟灑兔兔 的帖子

送啊女翻學來回成個鐘,話一陣者。日日黑住塊面,好似得罪距,同啊女訓覺,句有距訓,唔幫手蓋被訓前又唔理

侯爵府

回覆:好火滾。來左個幾禮拜即炒

一睇就知道你請著個博炒既工人

男爵府

是海外嗎?

伯爵府

回覆:AY1113 的帖子

本地

男爵府

如果佢地不停搏炒, 白逗一個月人工, 又可以即刻搵新工嗎?

大宅

引用:真係從未試過咁嬲,只能話自己Eq低。1,來

原帖由 瀟灑兔兔 於 14-11-05 發表
真係從未試過咁嬲,只能話自己Eq低。
1,來第三日,我吃緊飯叫距幫手睇下細佬,叫距係門口行一行,轉頭就唔 ...
有兩個鐘頭休息都嫌辛苦

伯爵府

回覆:chitingma 的帖子

係Lo,我話你唔洗凑bb,兩個都已經又我自己凑,就話大把人都係,正一溫神

大宅

吾好理佢感受同理由,叫佢做,吾做就打比Agent!吾好比佢一個月錢!

伯爵府

回覆:starsta297 的帖子

A進話再俾時間距,繼續寬容距,妖。

男爵府

開佢名~~
免下一人受害

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆:好火滾。來左個幾禮拜即炒

個工人真係好差……仲想博炒添!

神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

伯爵府

回覆:2heiBBmama 的帖子

我轉頭發個ID同名

伯爵府

咁日送距走,尋晚A進話太夜,又怕距玩野無叫距走,一陣同距講,距咁朝又唔洗人地叫自動起身,態度又死死地好,我老公又話不如再俾距再多排睇下,我左唸又唸都係堅決叫距走。唉

伯爵府

可以開全名?

男爵府

回覆 瀟灑兔兔 的帖子

你可以有部份用"X"代表, 仲有出生日期-

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

炒咗記得fax比 Immigration, 投訴工人點衰法.

你post上來工人個名可以: 如我炒的肥廢人

CORNELIx MARASIGAx BRUCAX

出生: 1X70 4月生號
passport :

男爵府

博炒衰工主

伯爵府

回覆:lily-of-valley 的帖子

Fax No有嗎?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

瀟灑兔兔 發表於 14-11-6 12:49
Fax No有嗎?
Forgot to tell you
Fax 21579181

To Immigration Dept

Contract Number:
Maid Name:

工人點衰法, 可中英共寫.

你個名
你簽名
日期

最好同埋炒佢簽個張終止僱佣合約一齊fax.

等約一個月到, 你就會收到Immigration有封信寄比你.

首頁

尾頁

跳至