論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

民房

My maid just resign and need another mid April, 2008
Family member: 4 ( 2 adults + 2 children)
Baby: one baby girl 3.5 yrs and one girl is 14 months

Pls PM me. Thanks

珍珠宮

翁心怡,

好在你識破左咋喎, 如果唔係真係lai晒嘢!!!!!
可唔可以pm 個媽咪個名比我呀?

其實好心唔好為左幾千蚊就害到其他人喇:;pppp: :;pppp:

別墅

我之所以想幫工人搵新顧主係因為我知道佢比咗成萬幾蚊O黎香港,如果我就咁炒佢,佢返印尼後要再O黎又要再比錢,如果可以幫佢搵到顧主係香港簽約,佢只需要比返幾百蚊,而果D錢我係打算幫佢比埋,其實我比一個月通知金比佢我諗冇而家咁麻煩,你知唔知我為幫佢搵好顧主我足足打咗20個電話比D媽咪問清楚工作環境同性質,抄低晒然後再同佢商量,你咁樣講我真係覺得好唔開心,我只係想自己湊返兩個仔,雖然我冇能力再請工人但我都仲有尊嚴!
原文章由 翁心怡 於 08-3-19 02:42 發表
cm93002,

請恕我直言, 你因經濟出現問題或是你想炒工人唔想補一個月代通知金而替工人搵新僱主呀?? 正所謂己所不慾勿施於人也...
假若你是真心想幫舊工人找新僱主的話, 請當我沒說過這番話吧!
原因是之前有一bk媽咪 ...

別墅

各位媽咪:
因為我收到太多PM,暫時真係唔能夠全部回覆,但係有留電話比我的,我都會盡量聯絡,請見諒!
還有如果對於我的動機或我工人有懷疑的話,就請打消聯絡我的念頭吧,謝謝!

大宅

Thanks cm93002. I've sent you a PM and will wait for your call.

Siumi

原文章由 cm93002 於 08-3-22 23:30 發表
各位媽咪:
因為我收到太多PM,暫時真係唔能夠全部回覆,但係有留電話比我的,我都會盡量聯絡,請見諒!
還有如果對於我的動機或我工人有懷疑的話,就請打消聯絡我的念頭吧,謝謝! ...

珍珠宮

cm93002,

唔好唔開心, 佢只係想提醒我地要小心d啫!!!
你知你個世界咩人都有, 係未.

最緊要你係真心想幫人, 唔係欺騙人, 咪得囉

別墅

minmin,
我覺得大家都是成年人了,還已經為人父母,都應該懂得尊重別人,說話出了是潑出去的水不能收,當然這裡是給我們自由發表的地方,只是心內難受吧
原文章由 minmin 於 08-3-23 15:17 發表
cm93002,

唔好唔開心, 佢只係想提醒我地要小心d啫!!!
你知你個世界咩人都有, 係未.

最緊要你係真心想幫人, 唔係欺騙人, 咪得囉

別墅

各位我已電話聯絡的媽咪:
真不好意思,因為這幾天是假期,我和先生要專心陪伴兩個仔仔,所以還未回覆你們,假期後的一個星期內我必定會再跟你們聯絡,請見諒

複式洋房

我急要工人幫手

我都好需要一個幫手....因為我奶奶五月要幫我嬏母坐月....簡單家庭.....兩夫婦及一個6歲小男孩....請PM ME

大宅

pls check pm!

別墅

各位:
已經替我家工人姐姐找到新顧主了,多謝大家的聯絡!

首頁

尾頁

跳至