夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

女人也不忠!

唔知係咪依家時世唔同左,好多結左婚有仔女,好愛個老公,都會對老公不忠,我朋友就係同個已婚有仔女既男人發生左感情,佢話大家唔係玩,而且佢地有個共識係唔會影響家庭,我朋友同我講好內咎,你地又點睇?
***南無阿彌陀佛***

別墅

Re: 女人也不忠!

有d 口野發生了都無法子, 唯有以不影響各自的家庭為大前題啦!
:-) :-D ;-) :-P :lol: :-P ;-) :pint: :hammer: :idea:

大宅

我覺得大部份女人只會係精神出軌,呢點唔會影響到家庭,我可以接受。

複式洋房

真的很抱搛....女人也不忠.....

唉...當女人不忠動了真感情去偷情,那一刻巳不能回頭,早前也post過一個女性朋友有老公有女一個好好家庭就此破壞...千萬不要看輕一個女人動真情後既不忠,可背棄丈夫,仔女,甚至家庭...朋友.....是否女人動真情後可完全為一個男人放棄咁多...對不起不是指所有女人....只是本人既朋友實實在在一個例子現眼前.....佢令太多人傷心,失望...佢好似變左第二個人,在她眼中只有這個男人和佢......不單家人...相識差不多八年的朋友的我也十分忿怒,傷心,失望......由最初勸告...責罵...協助....到今日終放棄了.....因她真的不值得朋友去扶佢,好失望.......唔好意思咁多位....在此發了怒鬆......唉....

只是個人看法......
家庭主婦 寫道:
唔知係咪依家時世唔同左,好多結左婚有仔女,好愛個老公,都會對老公不忠,我朋友就係同個已婚有仔女既男人發生左感情,佢話大家唔係玩,而且佢地有個共識係唔會影響家庭,我朋友同我講好內咎,你地又點睇?

男爵府

畀面勳章

There are some women loving high standard deluxe lives, she might goes out of track, when she gets a chance. The world of this age miht really changed because of he bad education's reflected. People forget the ancient rules of family's 'politeness,behaviour,shyness,adhere, etc...'. Seems there is no more rule at all. Even, a 80 woman escapes from her husband too is not a news (it is true). I don't know why those women why do like this?!
There are might some husbands are unable to support a good standarization of living too for the bad economy of nowadays.
你要身體好、記得時時要飲水、不一定等到等到口渴嘅!

子爵府

美維 寫道:
我覺得大部份女人只會係精神出軌,呢點唔會影響到家庭,我可以接受。

我都同意女人好易响精神上出軌,但都唔代表唔會影响家庭,只係當局者迷自己唔知自己既平日舉動言語上出賣咗佢地自己啫...你估個個男人都係死蠢咩,若果個老公好愛個老婆,老婆求其升起條尾咋,隻佬完全知乜事囉!...好難講既,如果感情呢啲嘢係咁易理智地控制,家吓就唔會仲有咁多人為呢啲嘢而煩惱,even自己並無做出任何出軌行為,但淨係個心諗多咗個男人,自己已經好有罪疚感,最終都要睇自己可唔可以理性啲去諗去選擇囉...至於我個人接唔接受女人出軌,我係唔接受,但某程度上我會理解佢地...

大宅

hi 美維~~ 你個小朋友叫琳琳呀????我個女都係叫琳琳呀又係2歲半喎

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

同第二個男人發生左感情,又識話大家唔係玩,佢都好認真咁對待呢份感情
不過係我角度,佢百分百對老公同家庭不忠,係到玩梗火,大家都拍過拖,都知道有一份新感情時,那份新鮮或無法形容的感覺是可以沖昏理智,繼續落去,只會越踩越深,你話對家庭無影響,也只是騙自己,好讓自己有個藉口去越軌

子爵府

我朋友就已經返唔到轉頭,其實佢試過幾次分手,但感情事真係好難控制。

子爵府

肥嘟媽 寫道:
同第二個男人發生左感情,又識話大家唔係玩,佢都好認真咁對待呢份感情
不過係我角度,佢百分百對老公同家庭不忠,係到玩梗火,大家都拍過拖,都知道有一份新感情時,那份新鮮或無法形容的感覺是可以沖昏理智,繼續落去,只會越踩越深,你話對家庭無影響,也只是騙自己,好讓自己有個藉口去越軌
我好認同你講法呀,我都係咁同我朋友講。

子爵府

家庭主婦:

唉...你再同佢講咩都無用架喇,當局者迷,佢有好多個理由俾到自己去同第二個男人繼續交往,只好俾番佢自己去處理,無人係可以幫到佢或者勸到佢...
但實情佢未發生呢件事之前,佢同佢老公既關係如何??係咪本身已經對個老公有不滿,覺得老公對佢唔好之類???

伯爵府

如果女人絕情上起黎,真係仲絕個男人架,even佢係有仔有女有老公。
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

男爵府

都幾麻煩..........女人一變心就好難返轉頭!

大宅

好媽媽勳章

雖然我未試過對老公不忠,但我成日諗,我今年25歲,當我有65歲命,咁咪我打落40年都要對住同一個男人?幾愛都係咁話o者,有d唔相信自己能做到,或多或少都會有d暗湧呱,就算現實中冇不忠,思想上都有呱....究竟要幾十年都只對住一個男人/女人,係咪真係好難呢?

子爵府

我就覺得感情係無分對錯,情感係好難控制
神呀,請允許bb黎到我身旁!

伯爵府

我有時都會諗,嫁左人、生埋bb,無理由敢就一世,我間唔中都有後悔的念頭,當結婚後身邊就會出現一d心目中的對象,可惜結左婚,無得諗,不過思想上都可以諗下既!

好似我妹妹,結左婚,生左個囡,雖然佢無發生d婚外情,但佢同佢老爺關係唔好,因為佢老爺實在太麻Q煩,管尼樣管個樣,初時都沒有甚麼,點知到左最後,同個老公離埋婚,最慘就是佢個囡囡,現在變成係單親家庭成長,見到都好可憐,但另一方面,我們又唔想見到妹妹終日以淚洗面,唉!手掌又係肉,手背又係肉!
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

大宅

結o左婚都吾等於會吾再愛上另一個人,人此終是人!
不過如果無小朋友,只是兩個人的事,便簡單得多!
希望她/他們會真的為小朋友好好地想想!......
女兒長大了,會想.....男人沒有真心,我永不結婚!...我媽是一個水性楊花的女子,我也是!...為了報復,我也要搶走別人的爸爸!......
兒子長大了,會想....有婚外情只是必然!....女人無個好人,一定會不忠!....我只是垃圾,一件爸/媽也不要之垃圾!
當然定必有例外,但你們以為他們真的會,一點傷害也沒有嗎?....我也是單親女兒!
爸爸媽媽們,請勿玩火,一次也要三思!

子爵府

同意你講法!就算唔顧自己都要顧吓兒女,我哋係唔可以'教壞'佢地...思想上既越軌(對方同你老公都唔知,你只係對人有FEEL)我諗尚可原諒,女人始終都係感性既動物,但都要為咗現實,女人真係要好好處理自己既問題,唔好靠FEEL囉!我會咁覺得.

melvinma 寫道:
結o左婚都吾等於會吾再愛上另一個人,人此終是人!
不過如果無小朋友,只是兩個人的事,便簡單得多!
希望她/他們會真的為小朋友好好地想想!......
女兒長大了,會想.....男人沒有真心,我永不結婚!...我媽是一個水性楊花的女子,我也是!...為了報復,我也要搶走別人的爸爸!......
兒子長大了,會想....有婚外情只是必然!....女人無個好人,一定會不忠!....我只是垃圾,一件爸/媽也不要之垃圾!
當然定必有例外,但你們以為他們真的會,一點傷害也沒有嗎?....我也是單親女兒!
爸爸媽媽們,請勿玩火,一次也要三思!

子爵府

其實我朋友同佢老公好恩愛,完全冇問題,依家都係,我朋友發夢都冇諗過會有婚外情,而且冇諗過會發生係自己身上,佢話好似撞邪錦鍾意左個男人,佢自已好似控制唔倒。

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

我都覺得感情係無分對錯,情感係好難控制,最緊要無論將來結果如何,都唔好後悔就得啦。

[quote]
K.K.NG 寫道:
我就覺得感情係無分對錯,情感係好難控制

首頁

尾頁

跳至