嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

囡囡要脱一隻牙、兩隻牙套、要全身麻醉!請問有無J m的仔女試過?需要注意d乜?

男爵府

回覆:idak 的帖子

係米C十?我仔都有做呢D,不過分開好多次做。所以只麻醉牙𠴱度,不需全身麻醉。
全麻待佢有感覺後一定痛或不自在,只要捱過左一晚一般佢無乜感覺了。比雪糕&雪條乙米下佢。睇下E生比唔比止痛薬,如佢好痛都要比佢食。(一般唔建議食)。

大宅

引用:係米C十

原帖由 SMKATHY 於 14-11-06 發表
係米C十?我仔都有做呢D,不過分開好多次做。所以只麻醉牙𠴱度,不需全身麻醉。
全麻待佢有感覺後一 ...
睇完普通牙醫轉介兒童牙醫專科,因為佢郁來郁去,連脱牙都做唔到!

男爵府

咁真係無辦法,一次過唔洗煩咁多。我仔係上年11月整到今年5月左右,分左10左右去整,佢都有牙套,佢開頭有D唔自左,不過好快習慣架。加油,不用擔心,好少事來的。

大宅

引用:咁真係無辦法,一次過唔洗煩咁多。我仔係上

原帖由 SMKATHY 於 14-11-06 發表
咁真係無辦法,一次過唔洗煩咁多。我仔係上年11月整到今年5月左右,分左10左右去整,佢都有牙套,佢開頭有D ...
好多謝你的回覆!整完之後果晚轉天氣,囡囡冷親發燒,佢醒番係咁話唔要個牙套,都重有時會痛,但今日就已習慣晒,重多謝我帶佢去揾牙醫!

男爵府

咁就好了,其實我之前都好擔心,但都係呢度有2個JM鼓勵我先捱左過去,現在回頭看,仔仔&我都唔覺一回事了,佢知道牙有病要看E生,解決左佢痛苦。

別墅

请问你女女几大,响边体牙医,我女女2岁半有蛀牙,唔知可以去边体!

首頁

尾頁

跳至