跳至

首頁

尾頁

男爵府

我想問你們用緊甚麼門欄? 我都想知那款好, 本來看中03BABY, 不過SIZE太大, 用唔到, 我想買膠的質地. 有否好介紹.
分享煮食的樂趣, 是減壓的一種好方法!

別墅

原文章由 hellokitty1011 於 08-3-17 19:22 發表
我想問你們用緊甚麼門欄? 我都想知那款好, 本來看中03BABY, 不過SIZE太大, 用唔到, 我想買膠的質地. 有否好介紹.

we bought 03baby but matthew can open the gate unless we locked the gate. It's not that easy to close and lock the gate with one hand...

男爵府

snoopy123, 請問你買的是膠造定係鐵造的?

我見膠的門欄太大,唔知鐵的有沒有危險.

[ 本文章最後由 hellokitty1011 於 08-3-17 22:05 編輯 ]

男爵府

I also bought the 03baby 膠造門欄.. so far so good...

I thought 03baby's 膠造and鐵造 are both in same size?

原文章由 hellokitty1011 於 08-3-17 22:04 發表

伯爵府

原文章由 hellokitty1011 於 08-3-17 19:22 發表

hellokitty1011,

我用緊宜家門欄, 木質地, 但冇門檻, 我覺得非常好用~
價錢又平, 只係$399, 真係highly recommend ~

複式洋房

just brought the 03baby - metal frame, seems okay.
FYI, the metal frame is smaller than the plastic one

男爵府

原文章由 YML 於 08-3-17 22:33 發表

我用緊宜家門欄, 木質地, 但冇門檻, 我覺得非常好用~
價錢又平, 只係$399, 真係highly recommend ~

03baby 膠造門欄 : 26.8"
03baby 鐵造門欄 : 26"
我家廚房門只有 26", 所以用唔到03baby 膠造門欄.

hi yml, 可否告知宜家門欄幾濶呀?

伯爵府

原文章由 hellokitty1011 於 08-3-18 08:57 發表

我家廚房門只有 26", 所以用唔到03baby 膠造門欄.

好, 我今晚幚係度下~

[ 本文章最後由 YML 於 08-3-19 09:19 編輯 ]

大宅

我都用緊0/3 baby膠門欄...

我記得0/3 baby膠門欄係大過另一種鐵門欄...
我阿嫂就用0/3 baby鐵門欄

2種我覺得都幾好用...

印象中宜家的木門欄都唔細...我上年年尾去銅鑼灣宜家至有display,未有現貨添,宜家無免費送貨,$1000以下要俾$50/70(?)送貨費ga

所以,最後去左吉之島買,8折左後都只是$380左右..

別墅

門欄問題

我屋企kitchen門 只有23 吋闊. 有沒有入知道邊道可以買到超細門欄?

別墅

原文章由 hellokitty1011 於 08-3-17 22:04 發表

I have bought metal one. I think it's not that danger but just that bb can open the door by himself.

大宅

我家廚房門只有 26", 佢地可以伸縮o架麻, 咁係咪最少都要26.8"啊?

我都剛買左03baby膠造門欄, 不過我個廚房門有31.5", 佢個一個好似大少少, 可以去到34"的, 買4百零元(有j card), 不過未送貨來, 所以唔知好唔好用.

原文章由 hellokitty1011 於 08-3-18 08:57 發表

[ 本文章最後由 fion2504 於 08-3-18 17:44 編輯 ]
小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)

伯爵府

我噚晚度過, 如果你廚房門有26", 我諗都可以, 因為宜家門欄可以伸縮~
你有時間, 可以去KLN BAY 宜家睇下, 因果到有DISPLAY又有現貨~

洋房

我個門欄響玩具反斗城買, ok 好用, 你有時間可以去睇睇, 價錢around $300, 因為我買左好耐, 唔太記得實際幾$$, sorry~~

男爵府

原文章由 fion2504 於 08-3-18 17:42 發表
我家廚房門只有 26", 佢地可以伸縮o架麻, 咁係咪最少都要26.8"啊?

我都剛買左03baby膠造門欄, 不過我個廚房門有31.5", 佢個一個好似大少少, 可以去到34"的, 買4百零元(有j card), 不過未送貨來, 所以唔知好唔好用.
...

fion2504, 係呀, 佢地03baby膠造門欄最細的門口要有26.8吋的, 所以我家用唔到.

男爵府

原文章由 YML 於 08-3-19 09:19 發表

我噚晚度過, 如果你廚房門有26", 我諗都可以, 因為宜家門欄可以伸縮~
你有時間, 可以去KLN BAY 宜家睇下, 因果到有DISPLAY又有現貨~

YML, 唔該晒, 等我過2日去看看先.

男爵府

今天剛剛去左看啦, 宜家都係最少要成28.6"呀, 都係差少少.

伯爵府

原文章由 hellokitty1011 於 08-3-20 22:28 發表
今天剛剛去左看啦, 宜家都係最少要成28.6"呀, 都係差少少.

O....咁真係好難搵bor~

首頁

尾頁

跳至