嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問吳德物次是什麼?

我見有媽媽話飲吳德物次脾氣會好一點, 請問是什麼來的?

伯爵府

Re: 請問吳德物次是什麼?

吳德物次是一種腸胃水,當小朋友肚仔唔舒服或肚痛時飲的,我們細個時代,叫做肥仔水。

男爵府

歌莉亞都講得好清楚...還有就是當bb出牙時引起之種種不適更可止痛安神

伯爵府

吳德物次真係好好,我地自己細個都有飲,依家個仔都一路有飲,出牙又冇專事,又去肚風。

男爵府

So how old can bb start to drink?

洋房

Instruction 話一日可以飲八次, 咁你地會點餵BB飲?
11 Dec 2003 3.55kg 19 Mar 2004 8.23kg 24 Apr 2004 9.24kg :-o :-o

民房

請問知唔知bb幾大先可以飲?
因我個女(未滿月)成日放屁

男爵府

我只係比呀b飲1次...2.5ml

男爵府

剛剛出牙, 可不可日日飲?幾多次呢 ?
thns
我想我應該應該不會愛你 
為了要努力 努力的不愛你
所以我讓自己那麼喜歡你
這樣你就不忍心和我分離 
我想我討厭 討厭驕傲的你 
也討厭美好 美好的那個你 
於是我要自己假裝討厭你 
那麼你就捨不得離我而去

大宅

where can buy it??

男爵府

PoohBB ...我都你1日比了1次呀b飲(2.5ml)
raynthia ..可以係藥房或watsons買

別墅

萬寧都有得買架!!

大宅

我不大明白, 其實係唔係冇病冇痛都可以飲? 是否可當肥仔水一直飲到大, 而且會令BB會肥白?

別墅

我之前睇過一個topic好似話吳德物次既壞處同埋話好次話有唔知咩毒,我好懷疑,你地有冇印象?我好想買,因我b就黎出牙,唔知買唔買好 ~!

男爵府

以前吳德物次有洒精成份,可能太多人投訴,而家已經改良左,係無洒精,可放心比bb飲

別墅

請悶怎樣分別新裝and舊裝
catcatchong 寫道:
以前吳德物次有洒精成份,可能太多人投訴,而家已經改良左,係無洒精,可放心比bb飲
我有一個可愛之女兒 ~ みこ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
該用戶已被刪除

男爵府

你個醫生當然係咁講啦, 如果個個都係咁, 佢地聽執笠嘛! :-P

呢個肥仔水我都係最近先至買比我對仔女飲, 佢去肚風幾好, 事關我個仔成日都嗌肚痛, 我就以為佢成日都扮野, 但扮野冇理由次次都好似好痛苦咁既表情架, 所以我就試下呢隻 "肥仔水", 我每日比佢飲15ml, 因為佢3歲, 所以可以一次飲15 ml, 而家好少嗌肚痛, 就算係肚痛都係因為想大大而已。 我個女而家6個月, 我都比5ml溝希少少水比佢飲, 呢隻野可以防肚痛的, so far我個女都冇話冇端端喊餐飽 (因為有時肚痛父母唔知)。

hin&pui 寫道:
我的醫生說BB太細, 不宜亂服成葯, 有事最好看醫生.
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

洋房

我個女而家個幾月,成日半夜嗌肚痛,跟住勁放屁,我剛剛買左吳德物次,請問可唔可以溝埋D奶到比佢飲,應該比幾多佢飲? Thanks.

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

佢有說明嘛!我女初出世我爸(中醫)已响舖頭攞咗支俾我。
呀!....酒精成份.....有啲印象!!早排另外網有媽咪問。
佢實改良曬先出過架,不過認清楚怕有冒牌啫!
可以溝入奶,我餵女食藥都要咁!(維他命水、魚油都唔肯)如佢肯就咁飲就仲好唔駛做咁多嘢
我女2001年1月8日QE出世  

首頁

尾頁

跳至