嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

家里中危机重重-如何提供一个安全的家???

请问各位妈咪
洋洋会爬了,到处爬。有任何建议?如何提供一个安全的家给我们的宝贝?

大宅

Re: 家里中危机重重-如何提供一个安全的家???

summer123
我BB也快會爬了.
全屋已裝上窗花.地上有安全膠墊.
最重要的是一張網床.如果無法專心看管BB時,就一定把小B放進網床.

健康院姑娘教導,千萬別讓BB入廚房,即是大人抱著,也要避免.
另外,不要讓BB習慣在窗邊玩.包括坐在窗台.

洋房

我就有個百厭仔, 從地爬上椅, 從椅爬上枱, 所以椅子一定要放在枱下.

大宅

My son is 12.5 months now, he can now walk around the house by himself. Of course, with our close watching.

I bought 網床 when he was 8 months. It's really good, we don't need to hold him all the time and he likes playing in the 網床 very much and he learnt walking in the 網床 when he was 10 months old.

Besides, we bought the rubber locks (from large dept stores) for all the drawers that he could tough. He likes to open and close the drawers, that is very dangerous for hurting his fingers. We also bought the rubber door stops for all the doors to avoid slamming the doors and hurt the baby.

男爵府

summer123
我米米又係四圍爬,佢輕磅,唔知係o米咁,爬得好快,睇少眼都唔得
不過,佢點都唔肯入去網床,一放入去,喊到抱番佢出o黎為止
佢已經唔止一次o係屋企由床,同sofa 跌落o黎……都係我地粗心大意唔睇實佢

真係要小心,我女對電摰好有興趣 :-x 佢爬o左去搞,究竟我點教佢唔好掂??????
有次重爬o左去樓梯附近,我o係下面望上去嚇到我c

我明天會去買一些安全設施,如圍欄.我都覺得屋企真係好多陷阱 :-x

大宅

谢谢各位妈妈。我看我要学习的地方还很多。

大宅

今天我一不留神,BB就從我床上跌落地.撞瘀了額頭.

:-(

我BB仍未會爬,我把BB趴在床上.沒想到BB可以蠕動到床邊,然後"中"落地.

當時,我正在躺在BB身旁,稍一不留神,就讓BB跌倒了.

照顧BB,真的要謹慎每秒鐘呀!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我又係一個非常非常操心大意嘅阿媽,明知囝仔識爬我都放佢係我張床瞓覺,我係廳做家務時聽到''噗''一聲,囝仔係地下喊,好彩囝仔係pat pat落地先無咩事,嚇到我心都離埋,
以後一定要好好好小心至得.

首頁

尾頁

跳至