單親天地

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

無系香港讀過書,18歲才回來的
謝謝各位,已經決定離婚,嘗試拿縱緩先湊2個小朋友先了,其他吳想住,是否湊到2個,只可以說盡我能力,謝謝你們

禁止訪問

我的育兒心得勳章 想生BB熱投 BK Milk勳章 畀面勳章

子爵府

畀面勳章

回覆 bensonhappy 的帖子

你男朋友咁差,咁點解你仲要同佢有bb??咁大個人還不分輕重。。你根本唔係負責嘅人,自己做錯還連累小朋友。。
如果你再忽視自己性格上的缺點,不好好改善過來的話,你只會不斷重複犯錯,自食惡果,
並且繼續連累無辜小生命。。

洋房

人總要向前望,現在先要照顧好小朋友
至於你d感情生活,時間會沖淡一切,
以後要帶眼識人,唔好自欺欺人。

複式洋房

add oil
被幸福的人、事、物包圍住

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 育兒性格勳章 想生BB熱投 熱血金章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

引用:我一歲2個月被媽媽寄養在外婆舅舅家,寄人

原帖由 bensonhappy 於 14-11-10 發表
我一歲2個月被媽媽寄養在外婆舅舅家,寄人籬下生活,舅舅喝酒就拿刀殺人,所以沒上幼兒園,就和外婆滿山跑 ...

複式洋房

回覆:再三被老公和小三玩弄拋棄,好辛苦,好想死,

睇完樓主嘅人生,可能喺過咗1/3, 感受好深,唔理你之前喺點過,但往後一定要堅強,要用最大努力去愛護兩位小朋友,不要重蹈覆轍,影響下一代,有咩唔開心可以喺度盡情發洩下,但發洩過後要收拾心情重新振作,諗吓下一步點做,尋求有關機構嘅幫助…
祝願你有一個美好的人生。

大宅

bensonhappy 發表於 14-11-9 14:05
我再再次輸左比玩心機的小三,用個肚綁住我老公,玩自殺,自殘,墮胎的手段,一開始我離婚成全她們,我也和 ...
頂........呢D係咩男人來架

大宅

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

睇完你既背景,同情你,我都感受過你既苦況,但你真係比我更天真,係夜場做左5年,你應該比一般女人更明白男人係咩動物,你仲已經經歷過婚變又生過小朋友,點解你仲可以咁快比自已有小朋友,你一個3歲,一個就生,即係同你老公分開唔係好耐就可以識過第二個,仲可以無腦地再比自已再大肚。如果你係咁愛你老公,咁放唔開佢,你宜家就唔會咁快有第二胎啦。就算係找男人上床發洩,想要溫暖,都應該識避孕。

我真唔明你諗緊咩囉,你自已已經無能力照顧自已同小朋友,你仲要生,你想佢地兩個點長大,你比到咩佢地,唔通又再想找個新爸爸比佢地,不如你醒下啦,好好面對下自已既現實,唔好再諗埋D無謂野,我係你,你就生完細B將佢放係兒童院,等佢比有心人收養,等佢有個好D既將來,雖然係好似好恨心,但人總要面對現實,你跟本咩都比唔到個小朋友,你將來仲要面對兩個唔同性既小朋友,仲要大家都無爸爸,你要點面對你既小朋友,宜家收養既件款都好嚴,好多收養人既背景條件都好好,點都好過跟住你,請你自已好好考慮清楚,你大仔已經三歲,好多野佢都識,請你做好身教,唔好比佢有咁多陰影咁長大。做好一個稱職既單親媽媽吧啦,呢到有好多人都會支持你。

大宅

你的背景令人同情但係呢個世界有更多比你慘既人

睇完你講既野覺得你成日搵藉口唔想面對自己失敗,乜 都懶曬落男人度,事實,同d男人上床既係你

未離婚又走去同第二個一齊,一日法律上未脫離,你一日都係受婚約管束架啦,唔好同我講你老公都係咁搵小三啦,佢係咁唔代表你要係咁

受過苦點解仲未學精呢?你要做個負責任既媽媽,好好帶大佢地兩個,唔好把細果個放在孤兒院,太可憐,天理不容,努力,自愛d啦

別墅

點解沒親人朋友?你D家人呢?

翡翠宮

社會既錯, ok?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

flowerrain 發表於 14-11-10 19:42
就你的人生經歷而言,肚子裏的這個孩子當初更不應該留下,雖然明知道我現在說已是徒然。但每個媽媽都應該做 ...
講得好,樓主你講左自己唔好的成長環境,但我地即使同情你既背景,唔等於同情你的選擇,你講到前夫同男朋友都咁不堪,咁你又同佢地行埋? 你知道自己環境朝不保晚,點解仲係要生小朋友呢? 你要避孕仲有方法避,或者根本一開始明知男友麻麻地就唔好同佢要下一代,你已經有一個小朋友仲唔明你未有好既生活環境唔應該生多個? 關於係老公,fool me once, shame on you, fool me twice, shame on me。大家唔係想怪責你,但我怕你如果仲咁輕率你第時仲會再咁生小朋友,你既小朋友就行緊你舊路,又係一直去不同的家庭長大,而家已成事實,希望你好好湊大小朋友,唔好再咁容易相信人

複式洋房

樓主千萬唔好放棄,努力養大個小朋友,以後要學會帶眼識人,內心傷口只能用時間來治療堅強一點生存下去我支持你唔好放棄

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

bensonhappy 發表於 14-11-9 14:05
我再再次輸左比玩心機的小三,用個肚綁住我老公,玩自殺,自殘,墮胎的手段,一開始我離婚成全她們,我也和 ...
家庭事,一言難盡!
妳有左男朋友bb,咁妳男朋友唔要妳同BB?

大宅

謝謝各位,我已經入紙離婚,已經申請到縱緩,暫時保障到自己和2個細,以後的心機都放2個小朋友,他們願意照顧的,我不會刻意拒絕,努力做好我的單親媽媽,是我現在最主要的事,謝謝你們支持

禁止訪問

男爵府

以後你嘅愛人就係你嘅仔女,好好愛錫佢地教育佢地,祝你一家三口幸福

禁止訪問

大宅

回覆:christinetin 的帖子

講得非常好

首頁
12345...9

尾頁

跳至