在職全職

跳至

首頁

尾頁

別墅

3十中有B,在職會計。background 3年+3年+4年大少公司經驗。junior to middle. 有Lcc iii, prof dip, 讀緊pt-BBA. 現求17-18k. 2weeks/1 month notice.

搵足一年好少interview. 有sec in 都冇下文。 係background問題/ expect salary 問題/ notice 問題/ 個市問題?請指教。

大宅

回覆:搵工足一年都冇offer, 問題何在,請指教。

我覺得係市問題,我走咗搵咗一個月都無消息成日喺度諗自己會唔會幾個月都搵唔到野做

瑪瑙宮

試下 16-17k

大宅

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

notice 都係問題,好多公司唔肯等

相處時需要包容    爭吵時需要溝通
孤獨時需要陪伴    難過時需要安慰
生氣時需要冷靜    快樂時需要分享

複式洋房

我做秘書,做咗成15+年,揾Executive Sec/Personal Assistant, 搵咗成五年都唔成功。

D agent 話我expected salary 高咗d(20% increment), 但compare with my current one, 我覺得reasonable. 其實如果唔係同老闆關係麻麻地,及現有salary唔夠洗(有兩個bb), 我未必考慮走。

wcpcelia    發表於 14-11-10 16:52

複式洋房

不過我一向穩陣派,揾到先走。

公爵府

我覺得你工作經驗,背景同你嘅叫價都好合理,唯一可能性係你會唔會未讀完書,叫價減一千,不過我覺得公司角度係岩嘅人差一千蚊唔差得太遠,你review 吓份c v 攞位是否清晰,年尾個市係淡啲,邊做邊揾工

伯爵府

2018復活節勳章

我覺得人工可低點點同埋公司好多都要IMMEDIATE

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我12月都開始找,又係做會計。

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

bbbb2013 發表於 14-11-10 07:37
不過我一向穩陣派,揾到先走。

me 2
每日望住佢哋就充滿力量啦!

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

Melmel2004 發表於 14-11-10 06:28
notice 都係問題,好多公司唔肯等

agree, I would not mention 1 mth notice, normally I mention 2wks and try to negotiate with the new company see if they could wait for longer. Otherwise, I would pay and leave the old one
每日望住佢哋就充滿力量啦!

禁止訪問

大宅

我同你背景有D像, 但經驗比你多, 我做左17年會計, 對上果份8年, 我今年3月開始揾工, 揾左2星期就返新工了, 差不多日日都有2份工見, 但我就即時可返工
我另一朋友都係2月開始揾工, 揾左2星期就返新工了, 不過佢17年都係同一間公司
我覺得你background無問題/ expect salary 無問題/ notice 無問題/ 個市都無問題, 係咪張CV有問題呀?

別墅

回覆:amyyiu888 的帖子

請問你係咪resign 左先搵?係唔係易d?份CV d agent 話ok.

大宅

回覆 bobobo999 的帖子

我去年12月被裁, 休息左2個月先揾工, 我自己揾無經AGENT

wcpcelia    發表於 14-11-10 16:52

複式洋房

bobobo999 發表於 14-11-9 23:01
3十中有B,在職會計。background 3年+3年+4年大少公司經驗。junior to middle. 有Lcc iii, prof dip, 讀緊p ...

讀緊書好多請前會再諗一諗.. 驚你忙讀書.. 又驚你讀完再跳走..

別墅

關唔關年齡事呢?三十中

伯爵府

DHA勳章

人工過高

大宅

不如讀完個bba 先啦

別墅

回覆:artai430 的帖子

請問一下覺得如此cv 應set ?k

首頁

尾頁

跳至