婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

患宮肌瘤有何好婦科介紹?

如題

民房

Re: 患宮肌瘤有何好婦科介紹?

翀媽媽 :

Please check your pm.

w-leung-mama
THANK YOU SO MUCH ! :-)

子爵府

Please also advise me the doctor's detail. Thanks.

別墅

翀媽媽,

以下兩個婦科醫生好好,值得參考:

馮秀英醫生
地址 : 旺角中心一期十八樓
電話 : 2391 7557

霍麗玲醫生
地址 : 尖沙咀柬英大廈

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

PhoebeLee 寫道:
翀媽媽,

以下兩個婦科醫生好好,值得參考:

馮秀英醫生
地址 : 旺角中心一期十八樓
電話 : 2391 7557

尋日去過,第一次去架。我想問...其實只驗吓孕埋單400算貴嗎? 但佢都幾旺喎!

我朋友亦仲有位介紹又係旺角中心
李綺文
23928121 1720室
佢話呢位年青過馮醫生,但我未幫襯過,考慮吓!
我女2001年1月8日QE出世  

大宅

鄧遠釗醫生
九龍油麻地彌敦道363-373號
恒成大廈801室
27800655/27409225

我媽咪以前都係搵佢做手術,手勢唔錯,
好有經驗,收費都唔係貴,
不過最衰就係好多人睇,成日都要等.
我大肚都係睇佢同搵佢接生.
不過唔駛驚,佢年紀唔係好大,我諗應該50歲到.

複式洋房

霍麗玲醫生在東英大廈124室電話23672898,佢逢星期四,星期六下午做手術,佢好好人又好NICE

洋房

謝謝各位的介紹.本人現在十分煩惱,看了四個醫生都有不同的講法:一說患宮肌瘤,一說患子宮內膜異位,一說子宮後彎,不知如何是好,有無人可救下我?

大宅

我搵陳麗燕ga﹗不過佢好多客,要等好耐

我的卵巢曾患血瘤,之所以發現,係年年驗身時驗出來的,佢話要做手術,費用$25,000-$30,000。同日,我去搵馮秀英check多次,答案都係一樣,不過手術費就貴好多,費用$30,000-$40,000。雖然我公司有福利可以claim,不過職位低微,驚claim唔晒要自己比,終於決定搵陳麗燕做......

結果手術當然成功,手勢幾好,個傷口都唔係好覺,保險仲全部claim足(出院$26,000)。

如果你信心仲唔夠,或者你可以搵大師級
宋美倫 (人哋話佢係陳麗燕的師父)
周俊卿 (勁貴)

其實馮秀英,都好ga

另外有關腫瘤問題,你可參考http://www.obsgyn.net/index.htm

大宅

仲有一個

如果你唔介意,可以用男醫生,聽啲同事講,葉成坤都幾好;

有人話做手術,企成個幾兩個鐘,甚至更耐,搵男醫生好啲,貪佢有體力喎﹗

如果你要問以上醫生的地址,我再打比你﹗

心情放輕吧﹗好多人支持你﹗

大宅

翀媽媽:
我建議妳最好睇多一兩個出名D醫生,
佢哋點樣都叫做多D經驗.
其實妳有無照過或做過詳細D檢查呢?

洋房

xxsasaxx and 貓公主:
謝謝你們的意見和鼓勵.
其實我已看過師傅及徒弟(陳和宋)的了, 但她們的看法也不同,不知信哪一個.
我已照過三次陰道超聲波.一次腹部超聲波及一次大機超聲波, 不知這算不算詳細檢查?你們還知道有甚麼檢查可做嗎?中醫提議我做腹腔鏡斷症, 但陳說不值得, 因瘤較少, 但每月的疼痛令我無法忍受,不能斷症,中醫也不醫了,令我十分沮喪啊.

大宅

翀媽媽,

其實不同醫生說了三種不同醫學名稱,你有没有跟她們傾談過?而三種治療方法,是否都要開刀?

不要沮喪,我會為你祈禱,求主賜你平安﹗

洋房

xxsasaxx:
Thank you very much.

大宅

翀媽媽,

很想知道你現在的情況怎樣

洋房

xxsasaxx:
多謝你的關心,估不到網上都有關心我的人,真的很感動.
這個月竟然只有小小痛,大概是以前的1/4而已,但我無吃任何中西藥,可以正常工作休息.是豁出去了?還是祈禱的能力?我相信後者多些.看來日後我要多依靠上帝了.

別墅

hi,你個瘤係咪朱古力瘤呀,係就即係子宮內膜異位,係可以用腹腔鏡做手術架,開3-4個窿仔,服完得好快。唔係好多醫生識做,蕭景生醫生好好架,以前係QE婦產科主管。你個瘤幾大呀,睇你形容就似係子宮內膜異位,我都有,不過我做過3次手術,做唔到腹腔鏡手術。
Rosa

首頁

尾頁

跳至