母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

乳頭好痛, 有o羊解救方法?

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 乳頭好痛, 有o羊解救方法?

suilangmui,
請參考
母乳餵哺資料庫 的 C6. 乳頭酸痛,破皮,皸裂. 和C7. 乳頭酸痛,乳房刺痛,黴菌感染

有用過乳頭保護膜嗎?
【母乳餵哺資料庫】 保 守 著 大 家 的 母 乳 路 ! 無 論 順 逆 , 願 大 家 都 以 喜 樂 和 盼 望 的 心 迎 接 喜 與 憂 ! 加 油 啊 ! 因 為 我 們 在 這 裡 耕 耘 的 路 上 , 有 的 是 扶 持 和 關 顧 啊 ! 願 【母乳餵哺區】 是 母 乳 家 庭 的 加 油 站 !

大宅

suilangmui 寫道:
兩邊都裂o左. 試過搽奶及羊脂膏都唔好. 每次餵都痛到入心... 係咪應該泵出o黎唔好埋身餵住, 等好返先再埋身餵?

你一定要留意bb食奶嘅咀形, 一定係張得好大, 如果櫻桃小咀咁就會好痛, 要拉低佢嘅下爬, 等佢可以張大咀巴, 咁就算有損傷都唔會好痛, 而且bb唔使好大力都可以食到奶

禁止訪問

民房

hello...suilangmui,其實我都有比bb弄到有咁既情況出現,而你只需要喂完人奶後,擠出少許乳液塗濕個乳頭就可以喇!係姑娘教我的,認真很有用呀!你可以嘗試下啦!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊