產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Connie Yuen, Chan Fan, 江孟儀

以上三位是我心水的醫生, 請問大家有冇佢地收費的資料?

1) 她們有否在仁安掛單? (因我想在仁安生)
2) 每次檢查收費多少?
3) 順產連住院收費多少?
4) 開刀連住院收費多少? 如果擇日開刀是否要再加錢?

我聽人講通常住院的套餐是5日4夜, 如果未生得, 我住了1兩天, 咁係咪會在套餐的日子扣, 抑或要加住院錢, 因為好多時第一胎緊張得滯, 入錯院, 個醫生同返你講未生得, 叫你返屋企, 咁咪浪費了一晚住院費?

別墅

Re: Connie Yuen, Chan Fan, 江孟儀

江孟儀醫生應該只係浸會及九龍法國掛單.
而一般檢查收費約$450.

複式洋房

Re: Connie Yuen, Chan Fan, 江孟儀

LFC

謝謝你的資料, 但你知否她生仔的收費嗎?我做護士的朋友都極力推薦她, 唯一不好處是她不在仁安掛單, 所以如果她生仔的收費不太費, 我會找她為醫生了

別墅

WingWong,

江醫生接生收費我唔清楚, 因預產期未到所以仲未正式問佢. 但估計應跟其他醫生收費相若. 妳有興趣可以打電話去診所問問.
Tel: 23328032

大宅

WingWong,
Dr. Connie Yuen 只在仁安掛單.
產前檢查也要在仁安.產前檢查的package共$6500.平均每次$500-600.

如果是順產,住三天便可以了.醫生費連住院費大約要$28000.
如果要開刀,就要住五天,醫生費連住院費大約要38000.

如果是假日開刀,仁安都會額外收費的.但...為甚麼要擇日開刀????

男爵府

WingWong,

江孟儀醫生每次檢查收450蚊,包超音波同維他命丸。佢只係掛單九龍法國同浸會醫院。

醫生費:佢順產收費如果係大房收8000或9000蚊,而剖腹收12000蚊或13000蚊﹝真係唔係太記得,因為都成兩個月前問過﹞。

另加醫院收費。我之前睇過醫院d單張,如果join package兩間醫院都話係分娩日起計住房日數,咁即係話如果你早咗入院,d房費係另外計架。

複式洋房

jollydophin
謝謝你的資料, 江孟儀好似經濟d, 我同老公商量下, 睇下搵吾搵佢先,

pc9
謝謝你connie yuen 的資料, 佢好似貴過江孟儀, 擇日子, 可以搵個好時辰比bb出世ma,

其實我老公在台灣工作, 我都有諗過在台灣生, 我睇孕媽媽童愛玲係台灣生, join 了package 包坐月都係4萬左右, 但有人安排哂坐月的食物又幫手睇bb, 最緊要係晚晚可以見倒老公, 我老公幫我查緊果種醫院的資料, 睇下點再作打算, 但而加在香港都要搵返個私家check 住, 所以問各位醫生的資料law

首頁

尾頁

跳至