跳至

首頁

尾頁

複式洋房

旅行裝備表

Hi dogdogling and other beautiful mom,
我下個月帶阿Yo去台灣,可唔可以email BB旅行裝備表比我參考吓.......唔該!!
阿Yo依家十個月大,食緊兩餐粥仔,諗緊到時點算,唔知淨係食baby food得唔得,其他媽媽有無意見?

男爵府

醒目開學勳章

請問你地響邊度買bb旅行用嘅沖涼盤﹖
我見有mami話mothercare有﹐但係size係比0-6個月嘅小b用﹖
仲可以響邊度有得賣呀﹖thanks~

伯爵府

好媽媽勳章

I need the list too. [email protected]m

大宅

我都想要呀, 唔該哂
[email protected]

隻衰豬豬係我同爸b既心肝寶貝黎ga...哈哈!

”佢係2月15日出世的豬BB”

複式洋房

可否pm我呀?
thanks a lot!
歡迎到我樂樂的blog:
http://hk.myblog.yahoo.com/loklok7

男爵府

我也想要,麻煩妳e-mail去
謝謝妳!

大宅

原文章由 Mrs_Piglet 於 08-5-8 02:44 發表
凱敏媽咪,

機場係好似唔比帶水過關過喎, 要買蒸餾水唯有過左關先買到, 我上次都係咁, d 職員唔比我拎, 一係飲哂佢, 一係掉左佢

我初時都有咁諗嫁, 後來...我都係買O左. 放落行李箱度, 就成功LU!不過都係唔夠我隻衰豬飲~但都係好事, 肯飲多D水~

別墅

May I have the list please! Thanks very much.

侯爵府

好媽媽勳章

我都想要個list, 下個week出發啦, 有無d有心人可以send比我呀?
thanks!

別墅

唔該,我都想要,可send 給我嗎?

thanks!!

大宅

原文章由 dogdogling 於 08-3-20 07:56 發表

我 email 我做嘅 bb 旅行裝備表比你!

i will be on trip at the end of june. would you mind pm the preparation list to me? thanks.

大宅

我月尾都會去英國, 除左奶粉自己帶之外,諗住好多野都o係o個邊買, 返香港時留低o邊買o既bb 野o係英國住o既62, 99 度

大宅

原文章由 jutaubing 於 08-6-6 11:18 發表
我月尾都會去英國, 除左奶粉自己帶之外,諗住好多野都o係o個邊買, 返香港時留低o邊買o既bb 野o係英國住o既62, 99 度

bb宜家成14個月, 奶煲都可以唔帶架喇,
bb Juice都可以果度買,
不過奶瓶你會唔會帶呀? 我上次都係自己帶, 我無買旅行奶樽呀,
你住6299度, 粥仔問題都解決左,
6299度有無保溫壺呀? 粥仔飯仔可以拎去街, 有就唔洗自己帶, 因為又係重野,
bath都唔一定要買浴盆, 14個月都可以開缸水直接落bath 裡面沖涼都ok
帶定d藥呀退燒水呀咁, 上次Jasmine都食左一次保嬰丹!
buggy同外套仔一定要帶,
雨具可以用6299果d,
英國無乜蚊嘅, 所以上次我無帶防蚊用品, 你自己諗喇!
我上次連尿片都係自己帶, 其實可以去tesco買,
會唔會帶car seat定係問人借呀? 我地上次都係問人借, 咁就唔洗拎得咁辛苦, 去到uk買又好似幾貴

宜家英國d shop做緊sale喎! 去買下bb衫喇, 我都幾鐘意John Lewis 出嘅bb女 裙仔, 質料舒服d style又同香港日本嘅唔同, 有時間就去shop下啦!

民房

Pls Email the List to me

Can you send me the BB Travel Check List to [email protected] ?

Thz!

民房

原文章由 dogdogling 於 08-3-20 07:56 發表

我 email 我做嘅 bb 旅行裝備表比你!

Dear dogdogling,

我7月想帶bb去Bangkok, 可唔可以 email 你做嘅 bb 旅行裝備表比我!感激你!!!

E-mail : [email protected]

Jun 24, 08

複式洋房

thx

洋房

我都想要bb旅行裝備list,please send it to

I will go to Taiwan with my son(15 months) on Sep 19

謝謝!

複式洋房

我都想要bb旅行裝備list,please send it to [email protected]
thank you!

大宅

嘩唔該晒你啊jasmine媽
原來你已經一早帶過jasmine返老豆鄉下
早知一早問你野啦!
我去完chester返左黎一個禮拜喇~ 旅行奶樽同普通奶樽都有帶
不過bb麻麻地鍾意奶奶煮o既粥, 反而鍾意食bb food cabonara
仲有bb水土不服, 又唔記帶保嬰丹
佢o係回程飛機上面痾到成身屎, 去廁所洗左成半個鐘! (佢o係英國時已經日日痾爛)
去到邊度都冇蒸餾水賣, tesco 話因為蒸餾水唔係用黎飲, 係醫療用~ 杜拜轉機時又有人話要炸機, 搞到落機要delay 2個鐘, 俾軍隊圍, 行李delay2日~朱古力溶晒~~~
今次個trip真難忘~~

原文章由 Mrs_Piglet 於 08-6-6 11:51 發表

bb宜家成14個月, 奶煲都可以唔帶架喇,
bb Juice都可以果度買,
不過奶瓶你會唔會帶呀? 我上次都係自己帶, 我無買旅行奶樽呀,
你住6299度, 粥仔問題都解決左,
6299度有無保溫壺呀? 粥仔飯仔可以拎去街, 有就唔洗自 ...

別墅

想請問各位mama旅行奶樽响邊道有得買?

thx

首頁

尾頁

跳至