論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

印印聽完個電話喊到七彩... ...

今朝印印聽到個電話之後就喊到七彩,
我第一時間張個仔抱返入房度,再出去佢仲喊到收唔到聲,
我咪問佢乜事囉,
原來係佢家姐打嚟話佢知細佬撞車入咗醫院依家唔知點???
佢心情好差!唔知點幫佢??又驚佢話要返印尼... ...

大宅

Re: 印印聽完個電話喊到七彩... ...

JasonBB_mama :

又係撞車入咗醫院? 我工人前幾日話佢老公撞車入咗醫院,佢傾咗一輪電話後,我第1時間就問佢老公有無生命危險,佢答無,我便無再追問.原來我很多朋友話d工人最鍾意講大話,出”撞車入醫院”呢招博同情然後問顧主借錢.

Smarties

別墅

Smarties 寫道:
JasonBB_mama :
又係撞車入咗醫院? 我工人前幾日話佢老公撞車入咗醫院,佢傾咗一輪電話後,我第1時間就問佢老公有無生命危險,佢答無,我便無再追問.原來我很多朋友話d工人最鍾意講大話,出”撞車入醫院”呢招博同情然後問顧主借錢.
Smarties

Yes, they have same excuses. Such as, family member pass away, their parents had SICK or in Hospital need operation. etc. etc.

BUT, I suggest all parents here need to invest the event. Maybe your domestic helper does not tell lies? Who knows right.

侯爵府

我都係甘話, 我以前d bun姐成日話呢個有mug事, 果個有mug事, 如果佢地無再提, 無需理會佢地.

最緊要佢地看住bb, 有mug依郁, 即刻同佢地講, 你一問佢地, 佢地就會食住上.

大宅

我都唔知佢真係假,
因為佢有二個家姐,二個表姐,一個表妹&一個姨媽喺香港,
我叫過佢幾次打電話返印尼問佢亞媽佢又話揾唔到,
跟住又話要出去滙錢返印尼(佢擒日先放完假無滙到?)
但我下午揸車出街時都有送佢去滙錢,之後佢又無再提又無喊,
佢做咗差唔多兩年除咗有一次比條仔飛喊成咁之外未試過咁

首頁

尾頁

跳至