在職全職

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

好辛苦呀, 我就黎做死喇.............

我返呢份新工有3個week喇, 但我除o左做自己section內既阿4之外(我個Section)有約30人, 仲要做埋人地個section(但人地個section under同一個manager 條lang居然唔使做, 經常見佢係到打牙較), 據我所知原來除我個前身外, 另外個section係有1個人幫佢地做野既, 但佢俾人laid off o左之後就冇請返, 換言之我1個人要做2個人既野(仲要做埋人地個section), 上個week, 當我好忙既時候, 請我o個個人(佢係department head既PA) 居然叫我去刷白板, 我火都黎埋, 佢自己冇野做成日企係度望人地做緊咩, 方死人偷懶咁! 我做到好

別墅

Re: 有冇人係公司既職位係做阿4o架, 係人都點得你做野果種?

我米係囉, 有時忙到趴係度, 佢地都夠胆死叫你fax 張紙, 按幾個號碼都係十秒, 佢地都覺得忙到做唔到, 你話死唔死....
有始不有終 能受百樣痛 從沒有合約合同 但卻跨時空 這滔滔不息的愛 我贈給你用 這一生 和下世 有幾多全奉送 --------------------------- 呀仔 2006 年 4 月 24 日 出世啦

複式洋房

2019新春慶豚圓

Re: 有冇人係公司既職位係做阿4o架, 係人都點得你做野果種?

me too...雖然大家會好客氣同我say thank you,但都難免被我係心中詛咒一番,而呢個post有一個很專業的名字:SECRETARY!!

男爵府

hi

我是一個船務文員,我做的工作都好阿4,仲是好臭個種,上至出箱嘜p/o出貨invoice下至出街,清潔貨倉,清潔花瓶,打電話比人(意思是有人叫你打電話比xx同佢講xxx)你地話臭唔臭.其實做什麼都冇所謂,現在個境唔好.但語氣唔好太差.如果已前好境同冇bb我一早唔做,現在走了的同事都話我勁做到現在,我就話冇法,鬼叫冇錢.謂有等天收他們

用戶要求終止服務

我擒日同今日都傚到暈陀陀呀, 連唔同section既人都可以點你做野, 由9點開始,隻手都冇停過, 條氣又chok,好辛苦呀, 有時會諗做人為咩呢? :-(

民房

回覆 #5 laiki 的文章

真係身同感受,我都係日日做到亞4 咁,眼都突埋

大宅

原文章由 laiki 於 04-4-27 23:28 發表
我擒日同今日都傚到暈陀陀呀, 連唔同section既人都可以點你做野, 由9點開始,隻手都冇停過, 條氣又chok,好辛苦呀, 有時會諗做人為咩呢? :-(

我想問你地 , 你地人工好高架! 唔高就唔好做啦!去連所店做好過!

子爵府

Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

好做的工都唔會有人走~
咁你會唔會 RESIGN?

首頁

尾頁

跳至