產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

要買多少個孕婦Bra?買孕婦Bra要注意D乜?邊到買孕婦Bra平靚正?

如題

大宅

Re: 要買多少個孕婦Bra?買孕婦Bra要注意D乜?邊到買孕婦Bra平靚正?

3-4 個(因要洗,特別夏天下雨天), 留意背扣要可伸長, 有獨立伸長背扣買,但在有牌子店或孕婦服裝店要幾十元,但在街市內衣餔只要數元便可買到,一樣的.

洋房

Re: 要買多少個孕婦Bra?買孕婦Bra要注意D乜?邊到買孕婦Bra平靚正?

咁請問係邊到...買架...咁平我都無見過既..
我係 "010"買一個都要..200幾啦..
咁平我都想買啦...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

唔好一次過買太多, 因為個肚會大, 個胸都會變大. 分開幾次
買會穩陣D.

大宅

Hi,
於佐敦地鐵站寶寧街出口,出了地面後過馬路,向寶寧街方向前行,有間鋪頭買內衣、under架,激抵。
孕婦under十蚊條,bra就由十幾蚊到二十五蚊不等。
我買左6條under,四個二十五蚊bra,bra就買左二個size。
under全cotton,洗左二三次,完全無問題,亦好舒服,bra就用緊個細D size,都洗左幾次,亦完全冇問題。
買野個小姐仲好好人,仲話比我知要買邊隻size 的under 同 bra 添。
買咁多野都係百幾蚊,超值。
間鋪於D買布鋪頭隔離,快D去買啦!

大宅

補充:
under都有二個size架,我每個size買左3條,呀小姐話咁樣會好D,因為好多人著大size可以著到生,我而家就著緊普通的孕婦size,好舒服架。

別墅

胸圍要買有伸縮背扣,冇鐵線,若打算bb出世後喟人奶,記得要買有埋兩邊胸前開扣式~買3-4條穩鎮d~我o係mathercare同荷花亦有買,but幾好質料都好快著賤~
底褲最好買有橡根伸縮扭扣,方便就個肚size而放鬆扭扣,吾洗買幾隻size孕婦褲,起碼4-5條,生完亦可著,只要收緊扭扣便可~旺角中心有間專賣孕婦衫裙店有賣$50-2條橡根伸縮扭扣底褲,100%棉,都幾襟著~

民房

個人經驗分享:底褲最好係無里士,純綿最好因為如果皮膚敏感,加上大肚后肚皮漲咗,d里士邊可能令到皮膚更容易痕!

首頁

尾頁

跳至