少年成長

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

大仔10歲,最近寫咗一篇英文文章俾老師,要求多D功課,又話功課太悶,想學3D geometry, Pythagoras theorem, quadratic equation factorization,老師聽到後,話可以俾佢試試, 我怕佢功課壓力太大,我應唔應該反對呢?

複式洋房

其實佢自己要求系好事,不過要定期關心下佢

象牙宮

goodsnooky 發表於 14-11-12 06:19
大仔10歲,最近寫咗一篇英文文章俾老師,要求多D功課,又話功課太悶,想學3D geometry, Pythagoras theorem ...

智優..
肯定智商 Over than general 好事.
我其中一个侄都係... 唔係人人都有架.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

今日佢仲搞野,喺校長面前讚呢個老師民主,應該加佢多D人工。乜民主同薪金有關咩,香蕉仔唸野硬係多Y理,冇修!

大宅

goodsnooky 發表於 14-11-12 11:05
今日佢仲搞野,喺校長面前讚呢個老師民主,應該加佢多D人工。乜民主同薪金有關咩,香蕉仔唸野硬係多Y理,冇 ...
叻仔...老師肯定好喜歡佢

子爵府

good news. He may be gifted and talented

珍珠宮

回覆 joys2334 的帖子

Yes, you are right. He's a little bit gifted and talented, but I don't want him to challenge the teachers all the time.

大宅

帶佢去做下評估,資優仔要好好培養呀

洋房

回覆 goodsnooky 的帖子

妳要做既唔係反對,
而係支持同埋繼續留意佢既發展
如果妳既擔心無根據既就係瞎操心了
唔需要LABEL個仔係咩優咩優,咁樣反而有壓力
佢而家係度搵緊自己既興趣
多D支持佢啦

禁止訪問

珍珠宮

回覆 yiukkk 的帖子

Yes, he's a good swimmer. He also likes riding a bike, playing chess and playing on the piano.

子爵府

是好事, 資优都唔係個個咁積極和勤力,
我都見過不少資优是非常懶
因為佢地讀幾讀就識,
D時間不如比佢地打機
不過如果佢地能專注在學業上, 必定有所成就

禁止訪問

珍珠宮

It's summer vacation here. The two boys are still very keen on doing some English and Maths activity books and workbooks, balanced by playing some basketball and hand-ball outdoor in the afternoon. They are very weird kids.

Our 10-year old has completed all the primary school syllabus. We don't let him skip a year because we consider him to be "socially immature". Goal-setting with the teachers in the next academic year can be a big challenge. We want the teachers to continue to keep him occupied.

首頁

尾頁

跳至