夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

我老公話我返得外家太多!

佢又唔諗下, 每次放假, 囝囝起身, 佢就繼續"訓", 囝囝唔午睡, 佢都照午睡...囝囝又中意跟我, 我真係連睇下報紙, 去下洗手間都唔得閒...老爺奶奶都不在香港的...佢又唔想想佢會累時, 我都會, 佢要返工我都要, 我星期六重要返學添...佢今日居然對我黑面, 話可唔可以唔好放假就去外家... 我返外家有人幫下我呀!:-x 激死我!

子爵府

Re: 我老公話我返得外家太多!

咪照直大番佢轉頭叫佢唔好再訓覺訓咁多囉!!! :-x 仲要叫埋佢以後都要跟你成日番外家,你叫佢揀,睇佢想點! 對老公係要間唔中大番佢先得架~!咪俾佢食住!

別墅

佢有跟我返外家架...但又就睇報紙同午睡囉...又時時叫我諗節目, 我點知佢想去邊呀!

子爵府

點解個個男人都係咁架~~~!!!我老公都係咁,要我諗節目,但我一提出,佢唔想去,我又要再諗過~~~!!! :-x 不過我老公甚少會响我外家瞓着,就算好攰,佢都只會坐响度瞓...點都好,同老公爭取到底! 我成日都會恰我老公~~~!!!

民房

我老公都係咁架,成日都話我返外家,我冇做野,但係一對二都好辛苦,佢放假又唔會幫手揍,所以好多時我都會放低細女去外家都訓,佢成日都話掛住阿女,我有時都唔理佢咁多。至於叫我諗節目,佢成日都叫我諗,但係我諗完佢又依樣又o個樣,搞到好似我‘碧’佢去咁,所以我地好少去街架!

子爵府

我老公反而喜歡我返外家, 因為無人騷擾佢打機, 喜歡做乜都得, 因為我見唔到, 唔會哦佢.

大宅

Mrs Fong,
揾次呃佢話你有要事,叫佢揍一日半日,佢就知你辛苦ger la。
我都試過叫老公揍大半日(我真有事),整定晒飯仔,話定D野放邊,不過吾會叫佢幫個仔沖涼。我開頭都驚驚地架,因我老公係極極極極極極極極 "ler fair"嘅人。我返到去見到間屋係亂D,但估吾到咁順利,仲可以抹到個仔pat pat咁乾淨(all完屎之後)。最重要係佢卒之知道原來揍仔係咁辛苦,自此佢從不返對我有時想偷懶!

大宅

我老公都係。
雖然宜家同我媽住,但以前係奶奶屋企住時,佢都叫我返我媽度訓,佢好少係香港冇時間陪我,驚我悶就叫我返娘家。遲d我地搬左自己住,佢一定又會常叫我返我媽度了。佢都冇時間幫我。
lau 寫道:
我老公反而喜歡我返外家, 因為無人騷擾佢打機, 喜歡做乜都得, 因為我見唔到, 唔會哦佢.

男爵府

好媽媽勳章

我姑仔個老公又係成日話我姑仔個個SAT返外家,佢好唔LIKE喎,最近佢老公又失業無所事事仲成日同我姑仔嘈,總之就好麻煩啦,又話我姑仔幫唔到佢,又話我姑仔唔返外家問我老爺借錢,佢都唔知想個老婆幫佢 D 咩,如果想靠老婆發達咁當初就搵個有錢女啦,依家先咁多怨言,睇見佢就黑我憎,我都唔知佢地點對埋下半世咯!

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都成日返外家,但我老公唔會話我...因為我奶奶只係住係我外家隔離座!!所以佢唔會出聲,佢怕下次佢要返去時,我會話佢,佢有時仲話叫我返去tim,因為佢想食我老豆煮既(食送)!!
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

別墅

現在什

別墅

聽日起又4日假啦...又一考驗! :-(

別墅

聽日起又4日假啦...又一考驗! :-(

大宅

好媽媽勳章

我4日裡面,有一日我同個女返左外家開birthday party,
只係由6:30pm出門口,12:00am返尼,我老公都在我去之
前黑面,仲叫我唔好去,當然佢自己唔去啦!咁我家姐叫到,
唔好意思麻,佢總係要令我難做....而今日依然係紅假,我
阿媽又有飛去看"天作之合",佢又係唔去,仲唔比我帶個女
去,最終嗌大交收場...佢仲話要打電話比我阿媽鬧佢,因
我阿媽打了多次電話來催我去,我話唔去,阿媽又鬧....
我老公話係因為我阿媽鬧我,所以我先發脾氣&唔理個女,
所以佢要打電話鬧我阿媽,佢最終冇打到,但就好似顛狗咁,
叫我唔好成日返去&唔好成日要出去對住我阿媽.
今次之後,佢一定更加唔like我外家,但我一樣唔like佢屋企
人,但我會比面佢,返到去都會對佢屋企人好(有真心+假意),
但佢返到我外家,多數都黑面!
:-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x
:-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x

翡翠宮

我想問下你地老公成日都唔鍾你地返外家架呢???而你地返外家點解佢又唔陪你地架呢???
我男朋友每次的家庭聚會都會叫埋我,而佢都鍾意我的家庭聚會叫埋佢,但我驚第日同我男朋友結左婚之後都會好似你地咁呀!!!我想問下你地老公唔鍾意同你地返外家係拍拖已經係咁定結左婚先變成咁架???

男爵府

小manman:
男人結婚前會對你千依百順, 但結婚後就要你千依百順。。。

男爵府

好媽媽勳章

有D男人都幾奇怪,嘜結咗婚就要斷六親咩?

好彩我老公唔係咁!!!

複式洋房

Kristy-mummy 寫道:
有D男人都幾奇怪,嘜結咗婚就要斷六親咩?

好彩我老公唔係咁!!!
my husband love my family more than his family.

複式洋房

返得外家太多的定義是甚麼,是否返他外家就冇問題

男爵府

我老公冇乜所謂.我都係一個星期返去1次同阿媽
飲下茶食下飯..有時佢得閒都會一齊返..

首頁

尾頁

跳至