論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你地個印印放假會吾會著suit和用工事包﹖好似返office工﹗

如題

侯爵府

Re: 你地個印印放假會吾會著suit和用工事包﹖好似返office工﹗

cwb有一間專門做傳銷的公司, 佢地以前差不多每星期都會係m記有聚會, 介紹d印印入會, 但近期小見左. 佢地當中都有d印印係甘著.

不知你果印印係不係都入左會? 你不妨問下佢做mug著成甘? 你話著成甘去玩咪好不方便?

子爵府

Re: 你地個印印放假會吾會著suit和用工事包﹖好似返office工﹗

有同感。

大宅

如果我個工人咁著,我覺得okay架.但係我請左兩個印印都係鐘意吊帶背心.死未?

大宅

人地放假着咩都要管, 做你地的工人真慘.
將心比己. 如果你地老闆對你的放假生活
有意見, 實俾你地鬧變態

大宅

la5711,

我諗呀derrybaby都係好奇問吓啫,我諗佢都唔會反對啲工人咁著衫的,講真丫,唔問又點會知有啲工人會做傳銷呢,係唔係.

大宅

醒目開學勳章

la5711
其實我地做老板都唔係好管個工人穿乜出街.只要佢地穿得端莊點就可以.
但係如果係妳個工人穿see through吊帶背心見bra咁出去勾佬.同人攪完番黎攪妳個仔唔知有乜感受?或者妳心胸廣掛,個工人係妳屋企唔穿衣服都可以.但我自問就唔得.妳話我變態都好.
而且我自己都打過工,亦唔會咁穿衣服.放假亦然.

子爵府

如果個工人做傳銷,
- 撞到間呃人傳銷,結果唔見血汗錢=返到家中唔開心,無心工作
- 好生意,賺很多$,=返到家中還想著做傳銷易搵$,一樣無心工作

如果個工人著到鬼火咁靚(性感那種),顧主更驚。

有時並非要管個工人放假時著乜衫,而是驚佢出事,或misbehave, 無心做我地聘請佢返來做的工作。比照顧個teenager女兒更擔心。

別墅

la5711,,,

derrybaby only just asking when they wear suit ... just would like to know what happened of her maid... i totally agreed "SK1" and "Bluestar".... at least we have to make sure "they are safe when day-off and their behaviour must no problem la...""" if your maid wear sexy clothes and met man outside.... what do you think??? But, pls accept we cannot allow our maid to do like this.....
Victoria

複式洋房

我以前都做過傳銷,我諗佢9成都係做傳銷,如果係的話,我覺得係會影響佢平時既工作,因為佢著成咁擺明係搵錢個隻,而唔係淨係做用家,我諗你要留意下佢有冇日頭時間掛住傾電話搵客,同埋bluestar講得岩,佢做得好定唔好,都會影響工作。
仲有個point,就係以前一齊做傳銷d朋友都有人想搵d賓賓加入,不過因為法律問題所以最後都冇做(因為我個陣做係要報稅,外傭經營副業好似係唔合法),而家係咪合法我就唔知。

別墅

我諗la5711沒請工人又或者係一個超大方的顧主,完全唔介意工人做任何嘢,嘩!你個工人真幸福呀!

複式洋房

各位媽咪﹐爸爸﹕
個人認為作為一個僱主。家傭其實就是家中的一份子﹐放假絕對關我事﹐正如其他媽咪爸爸所講如佢做傳銷﹐我係有責任題醒佢。

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

如果工人真的去個傳銷是否合法?? 如果唔合法更應早些阻止她再繼續下去.

伯爵府

工人做家庭以外的工作,都是不合法包括開車做私機。
Pet Society Email : [email protected]
Login Name : Wensi
Pet Name : Sweet

男爵府

好媽媽勳章

derrybaby 寫道:
各位媽咪﹐爸爸﹕
個人認為作為一個僱主。家傭其實就是家中的一份子﹐放假絕對關我事﹐正如其他媽咪爸爸所講如佢做傳銷﹐我係有責任題醒佢。

絕對同意!!

首頁

尾頁

跳至