婆媳關係

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

回覆 #37 我愛Corina 的文章

係呀,佢真係好好運,因為佢之前不嬲都無買開六合彩,不過嗰期佢因為同d朋友一齊,咁佢d朋友要去買,佢又唔想企喺度第,咁咪排埋一份,咁啱身上面只得兩張20蚊,咁就買咗兩張電腦,點知咁就中咗.(佢嗰期係6800萬嗰期)

侯爵府

我會捐1成(即$100萬),還債......比mami同62,各自$100萬.

珍珠宮

原文章由 我愛Corina 於 08-3-22 19:38 發表

你地d細佬妹咁既??如果你中左唔比佢地就話唔比佢地je..如果佢地知道你地實走唔甩...

唔洗諗, 肯定成隻狼咁撲埋黎呀!!!

所以都係暗啞底比雙方父母好d~~ 唔係我細妹實要我負責佢d洗費, 我老公個細佬實會叫個大佬(即我老公)養埋佢全家, 兼幫佢還卡數!!

咁就c囉, 1個無底深潭已經想死, 而家打孖上, 真係想死囉!!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

大宅

我諗除左做善事, 留一筆養老, 同老公遊埠之後, 會比一百萬媽咪, 一定唔會同男家人講, 同一蚊都唔比住, 但佢地生日大壽做厚d!! 我99正一喇叭口, 比佢知道有人既地方都知啦!!

別墅

我會唔話比人知, 但會借錢比哥, 姊,但當然唔洗佢地還, 但會同他地講是借的,因人有3衰6旺, 唔知將來會點.所以留後路.

爸爸媽咪,會每月加多的家用, 請去旅行.
6299, 會一樣, 過時過節, 比多啲, 99好鐘意講嘢比人知, 連個仔有几錢人工都成村人知,所以如果比佢知, 分分鐘比人撕票

伯爵府

環保接龍勳章

你奶奶梗係得你一個新抱, 仲係幾錫你果隻添喎~
你真係好幸運呀~~

原文章由 yiuyiu-mum 於 08-3-23 00:47 發表
我一定會分ga,可能會俾100萬啦...
點解???因為我奶奶前排中咗六合彩2獎,有110萬,佢都俾咗20萬我同老公,跟住仲送咗個萬幾蚊嘅lv俾我..
我聽我姑仔講,佢原本諗住買隻1卡嘅鑽介俾我ga,不過怕我唔鍾意,所以就俾我自己諗 ...

珍珠宮

好媽媽勳章

因為係我中嘅關係, 我一定會比我父母, 甚至我阿哥阿妹都有一份, 但我6299就毛都唔會比一條, 正如我入佢哋門嘅時候, 佢毛都冇過我一條一樣

大宅

如果係我自己中既,我就唔會話比老公知 ,免得佢偷懶(以為一千萬好多) !但一定會話比媽咪知,繼而o係香港買過間新屋比父母同細佬住,再另外比d錢媽咪自己駛同儲,幫細佬找左d卡數 ,捐d比慈善,剩落嚟就自己儲起佢(存o係香港銀行);

如果係老公中,咁佢自然會同99講,我估到時就會係比部份錢99同我媽咪,幫佢細佬贖左層樓,我地自己又買層樓(大馬)!但我會屈佢o係香港買一層比我媽咪,藉口係方便我地返香港既時候有個大d既地方住 !

[ 本文章最後由 evashao 於 08-3-25 23:24 編輯 ]

大宅

一定唔會:;pppp: 比99
連c6我都唔想比佢知呀! 因為我c6話過有錢都唔會俾我一分一毫! 我相信佢中左都唔會講比我知!

我會留番比自己及仔仔, 買層樓比父母, 幫家姐妹妹贖回層樓. , 根住捐部份去慈善機構 (佢做初一我做十五)

大宅

唔會,絕對唔會!我1個仙都唔會比佢
如果我中左,我唔會比c6知,我會請晒我成家人去旅行同還錢

禁止發言

複式洋房

我都吾会講! 不過我驚我C6会...C6好多機会会話買層楼之類個D比6299...如果C6要我分、我都吾知点算...

別墅

why not? 中左1000萬我行街見到乞兒都會俾100蚊佢啦

大宅

如果我中左六合彩, 我一d都唔分比6299,
我會連c6都唔講, 留d比囝囝, 分一d比亞媽, 一d比自己細佬妹, 會層樓比自己, 做下投資, 遲識唔做陪囝囝多d 再捐d錢出去
我同c6拍拖時, c6仲過一次3獎, 點知99知道, 99就叫佢比d錢佢亞婆, 又比d亞公, 又比佢同62, 仲要請佢d"扣"父亞姨食飯, 食飯都要罷5維, 痴q線, 仲左10幾萬咋, 仲驚死冇人知咁, , 食完餐飯, 加分埋d錢, c6最後係冇錢入自己袋

所以如果我仲左, 一定唔可以比6299知, 佢地知就成個南區識我地既人都知, 幾驚呀
:-D

男爵府

會!!話比佢知自己中左3000蚊
分1000蚊比佢,如果唔夠既...分多1蚊
kakaka~~~

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我都會分既..可能1,2萬啦...六都會分比我D家人..數目當然多D啦
其餘就買下樓收租...

大宅

會...分絛毛比d男家架人:tongue: :lol
自己父母當然會分返一佰幾廿萬比佢地使下啦

男爵府

絕對唔會, 因為我巳經帶埋d錢同自己個仔走佬, 離開佢個仔, 咁~ 呢條老野仲同我有咩關係呢

男爵府

原文章由 OneTwoThree 於 08-3-26 20:06 發表
絕對唔會, 因為我巳經帶埋d錢同自己個仔走佬, 離開佢個仔, 咁~ 呢條老野仲同我有咩關係呢

嘩~~你咁絕???連個c6都唔要????

首頁
12345...7

尾頁

跳至