嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

洋房

nuk奶瓶消毒電(保)

請問有無人用過NUK的消毒(保),好不好及耐不耐用?因不知買avent (英國造) 好定係nuk (德國造)好?指教下。

babyland

男爵府

Re: nuk奶瓶消毒電(保)

我就用緊nuk,我覺好好,我d朋友話佢用左幾手人(好幾年o羅)都仲用緊,無問題...

別墅

I use "Avent"& it is 2nd hand, but when I use around after 3 months, I have appear the water inside some"淺啡 色"and like 生銹.Any mother can know why?

kling1120

複式洋房

kling1120 寫道:
I have appear the water inside some"淺啡 色"and like 生銹.Any mother can know why?
kling1120

這 現 象 是 正 常 的。 只 要 用 少 許 白 醋 煲 一 下, (per 2-3 weeks)。“ 淺啡 色and like 生銹 “ 就 會 無。 好 有 效。

別墅

Hi
我聞到有一陣味呀,有dd 刺鼻.你們知道why 嗎?

kling1120

男爵府

好媽媽勳章

我唔識點整走呢陣味, 但只係知道用蒸奶"保"最好唔好用水喉水最好係用蒸餾水黎蒸,用左蒸餾水個"保"底無"mug"污漬. 你地可以試下. 我依家就係同 frist choice(周不時特價1.5ml買二送一) 及維他蒸餾水(好似係$5/3支 750ml)貪佢夠平呀嗎. :-P :-P

大宅

畀面勳章

我試過係D家庭用品店買果D用黎清潔電水保既粉(一包包gar)又無味又乾淨,如果驚有化學成份,都可以試下用檸檬,但就無用粉咁見效!

男爵府

用檸檬汁加水就咁蒸一次(好似平時蒸奶樽咁同埋落平時咁多水就得架喇), d 污垢就可以用布或抹手紙抹走,非常 work .

首頁

尾頁

跳至