親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

行山媽咪會

多多交流下!

伯爵府

好媽媽勳章

Re: 有無媽咪鍾意行山架?

我都好鍾意架!

子爵府

KITTYMAMA 寫道:
我都好鍾意架!

Hello,甘你行過邊度? 我行過八仙嶺和烏蚊騰等! d風景真係好靚 。 感覺好舒服!

伯爵府

好媽媽勳章

小琪 寫道:
[Hello,甘你行過邊度? 我行過八仙嶺和烏蚊騰等! d風景真係好靚 。 感覺好舒服!

你講呢兩處, 我地都經常去行, 因為近我住的地方, 而且自己

子爵府

kittymama
甘你個囡囡衣家有幾大呀? 佢肯唔肯行甘多路呀?
我都係住係近呢兩度地方。 我個仔次次行到一半,都話以後唔會市再行。 結果次次都比我握左佢行。

伯爵府

好媽媽勳章

小琪,

我個囡小一啦, 小一以前都任我點, 會同我行, 而家話好悶喎, 可能冇細路陪啦, 不過佢都應承我每個月陪我行一次, 不過2月頭行過之後, 到依家都未安排倒時間, 可能

大宅

我都好中意架﹐我的可以搞返個行山媽咪會﹐約買D志同道合既媽咪帶埋BB一齊行呀。不過我BB得19個月咋。

伯爵府

好媽媽勳章

小琪 寫道:
我都係住係近呢兩度地方

hehe, 俾我係第二個topic度, 估到你住邊啦.
咁你有冇行"鶴籔"水塘呀?(唔知係咪咁寫)

伯爵府

好媽媽勳章

Ms.M 寫道:
我都好中意架﹐我的可以搞返個行山媽咪會﹐約買D志同道合既媽咪帶埋BB一齊行呀。不過我BB得19個月咋。

好呀, 不過如果d小朋友太細, 就真係好局限行的地方, 最初時, 我地用個背包坐椅,

別墅

我同我老公都係行山友,bb兩個月大時已同佢一齊行山,我o地覺得行山可以讓bb吸多d新鮮空氣,到佢識自己行時又可以鍛鍊佢耐性及毅力,都係幾好o既訓練!
不過早排因有d山賊打劫行山人士,先至停o左一排,呢d賊仔o既行為簡直可惡:-x ......不過呢排腳痕痕,又帶個仔行番,但會選一d較多人行o既路線!

若bk攪行山會,我都會舉腳贊成 ,一班志同道合的媽咪及bb一齊行山又會開心d!
我係卓熙豬豬,成日鍾意扭計,又鍾意發脾氣

大宅

我以前都勁鐘意行山, 有左亞囝後, 都行少很多很多, 因為亞囝太細,老公放平日, 我冇埋由單人匹馬同亞仔行山"假", 亞仔似前又成日有病, 要留係屋企睇住佢, 個陣時都唔開心一排ga, 好似咩活動都冇晒(包括行山, 游水, 跑步同攀石), 所以今個夏天, 我唔埋咁多la, 單人匹馬就單人匹馬0拉, "喻"左好重, (有時佢唔幸行要抱住佢), 都要去ga la, 最多 簡d 輕鬆d 既路段行law!

如bk攪行山會,我都舉腳贊成 ,一班媽咪及bb一齊行山, 會好熱鬧呢!!

:-P :-P :-P :-P

子爵府

kittymama
有呀! 我有行過!我個仔今年先會讀小一, 如果有小朋友一齊行呢 ? 佢會行得好d , 有人陪麻。有時, 我見有d父母直頭用鋁架式既背囊帶背著d一兩歲既小朋友行呀!

connie00123
我個仔成日病,身體差。 所以我想佢多做運動 , 等佢身體都好d麻。今年一於帶埋呀仔行啦。

卓熙豬豬
如果有機會不如攪個行山團 , 多d人一齊可以互相照應, 行起上黎都安全d。

Ms.m
你呢個提議真係好, 一於開個行山媽咪會啦。

大宅

係就坐言起行啦﹐搞喇﹐塭條初級班路線﹐等我地試一次親子行山團喇﹐有甚麼好提議﹖﹖﹖ 其實我由BB6﹐7個月已經開始帶BB行山架喇﹐不過係屋企隔離個山﹐半個鐘都行完個隻。

Connie0123>>> 你個名好熟﹐係咪曾係邊樹﹐你identify過我架﹖(好似係你認得我個仔幅相)﹖﹖﹖

小琪>>>咁麻煩你改改呢個topic個名﹐變成行山媽咪會﹐咁我地咪正式成立咯

侯爵府

行山一定要預我地一家,我地最常去的係由香港仔或置富行上山頂,另一選擇便是行南丫島,由榕樹灣行去索古灣(或相反方向行).

大宅

小琪: 你講得冇錯, bb 運動多d, 身體真係好d, 我仲plan 埋今個夏天游多d 水 tim !
kittymama: 你亞b 肯坐背包坐椅(我屋企係背架), 我亞仔就唔多肯, 要落地, 佢好似好驚咁.
Ms.m: 我冇同你相認過喎, 不過話時話, 你亞仔張大頭相真係有d 我亞仔d 同學仔喎, 你係唔係住西區架!
卓熙豬豬: 你真係好鍾意行山喎, “呢排腳痕痕”, 好似人地手痕痕, 想打ma 雀.
瑄婷: 我都成日行山頂同南丫島, 清明補假0個日先0岩0岩行完南丫島, 仲係榕樹灣比亞仔玩下沙tim
:-P :-P

子爵府

小琪>>>咁麻煩你改改呢個topic個名﹐變成行山媽咪會﹐咁我地咪正式成立咯 [/quote]

好呀!無問題! (行山媽咪會正式成立)

伯爵府

好媽媽勳章

哇, 冇入

子爵府

1) KITTYMAMA/囡/6.5歲/小一
2)小琪/囝/6歲/K3

大宅

1) KITTYMAMA/囡/6.5歲/小一
2)小琪/囝/6歲/K3