親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

洋房

Re: 有無媽咪鍾意行山架?

行程:由大埔墟火車站出發---由塘山村斜路上----龍城堡---上山---涼亭---下山----大埔滘自然教育徑(午餐大休及在山澗玩水捉魚及蝦, 水深約1呎)---大埔公路 (完了有興趣的可以去小白鷺餐廳下午茶)
集合地點:大埔墟火車站售票處
日期:5月26號(星期三)
時間:上午10:00 (只等15分鐘,逾時不候。)
終點: 約下午3時於大埔松仔園出 (即舊路)
謹記自備足夠糧水、 防灑 、防蚊及玩水用品及替換衣物

1. 小琪 十6歲仔
2. kittymama+6歲囡
3. looby+6歲囝
4. Ms. Lee+4.5歲囡
5. pauline.c + 7歲半囝
6. xo仔 + 3.5歲仔 + 3大人
7. Calebma + Calebba + 3.5歲仔
8. yipon + 9yrs girl + 2.11yrs boy

洋房

kittymama

Thanks a lot.

男爵府

行程:由大埔墟火車站出發---由塘山村斜路上----龍城堡---上山---涼亭---下山----大埔滘自然教育徑(午餐大休及在山澗玩水捉魚及蝦, 水深約1呎)---大埔公路 (完了有興趣的可以去小白鷺餐廳下午茶)

1. 小琪 十6歲仔
2. kittymama+6歲囡
3. looby+6歲囝
8. yipon + 9yrs girl + 2.11yrs boy
9. eggeggma + 5.5 yrs fat girl ('蚊' pauline.c 衫尾 )

男爵府

各位:
526無人幫我凑女呀!我吾去得啦! :cry: :cry: :cry:

大宅

looby,

5係kam慘呀. :-x :-x :-x
xo仔

大宅

小琪/ kittymama/Ms. Lee/pauline.c/ Calebma/ yipon/ eggeggma

[size=medium]煩以上的參加者, pm個電話給我, 否則易失去連絡wor.
xo仔

大宅

looby,

不如你帶埋個女黎, 我地kam多人,有人手照顧埋你個女wor.
xo仔

子爵府

looby
oh!!仲諗住見下你添!真可惜!你個女好細架? 帶埋佢去得唔得?
提提大家, 如果容易惹蛟果d人, 最好著長褲或預備d防蚊設施。上次行果時中左隻腳,痕左幾日。 :-P

男爵府

xo仔:
我就係等你講幫我手!
小琪:
我囡囡三歲四個月,成日要抱! :-(
kittyma、小琪:
請問由大埔行去玩水、野餐o個度要多久?(我睇o下我抱吾抱得掂!)

男爵府

YipOn:
Hi!原來你都係一帶二呀!你仔仔肯行?好叻呀!

洋房

hi looby

妳好! 我小兒初初也好似妳女女一樣成日要人抱,你知啦大
熱天時好辛苦。有一次晚飯後他要去 m 記吃 ice-cream
出門前我已和他作一個誠諾便是一定要自已行,一落樓十步
都無就話"抱抱",喜有此,嬲過頭咪不理他,任他哭,自己
行遠d,要他看不到妳但妳要看到他。自此就很少抱,上月
他在烏交騰行了一小時左右都沒有抱呀!
小朋友要早點兒教他(她)們守誠信。

到時希望見到妳。

伯爵府

好媽媽勳章

LOOBY

大宅

looby,

kam你就攪錯la, 我地會照顧你囡囡, 但不=抱, 我不主張成日抱, 所以, 我都好少抱呀仔, 到時盡量鼓勵佢行, 有埋其他小朋友一齊行, 應該會成功ka.
xo仔

大宅

1. 小琪 + 6歲仔
2. kittymama + 6歲囡
3. looby + 6歲囝 + 3歲囡
9. eggeggma + 5.5 yrs fat girl ('蚊' pauline.c 衫尾 )
10. freda + 1大 + 2小 (6.5yr仔 ; 3.5yr女)
xo仔

男爵府

Kitty媽:
真係感激你! :cry:
到時麻煩各媽咪幫手了,謝謝!
不如我o地將電話號碼pm比你,然後你收齊後再一次過pm給我們好嗎?
各位媽咪好吾好?

伯爵府

好媽媽勳章

looby

唔好咁客氣啦, 大家一齊玩先開心嘛.

各位參加行山既媽咪

我會在下星期一pm我手電俾各位, 如果嗰朝突然有事唔嚟既, 要遲d先到既就call我啦, 否則我地只會在大埔墟火車站等15分鐘, 希望各位準時到達. 因為我地預算玩既時間比較長, 所以要帶多點水, 以我和囡囡一起去為例, 我通常會帶1.5L水, 另外帶兩盒紙包飲品午餐時飲. 仲有記住帶防曬用品, 認真怕曬既, 帶遮都得架.

大宅

1. 小琪 + 6歲仔
2. kittymama + 6歲囡
3. looby + 6歲囝 + 3歲囡
10. freda + 1大 + 2小 (6.5yr仔 ; 3.5yr女)
11. 小奇媽
xo仔

子爵府

小奇媽
黎唔到都唔緊要架, 你到時call我地啦!而我地都會等15min, 希望到時見到你啦 。 see you!

大宅

KITTYMAMA ,

多謝提醒, 我平時都飲好多水, 今次金啦. :-P :-P :-P
xo仔

子爵府

XO仔
其實我都好期待見下你架, 上次係家長教育個topic,仲有好多問題想請教下你架! 見面時再慢慢傾。

kittymama

今次真係要帶多d水, 上次我都唔夠飲 , 好彩Ms. Lee 比左枝我乍!

首頁

尾頁

跳至