論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好掛住果個比我炒左既工人.....

今日先發現, 原來佢唔係我想像中咁差架....新工人來左3日, 阿仔好似知道咁 (佢由new born 至而家14個月都係舊工人揍), 阿仔成日喊, 佢一喊,我又喊, 我好驚阿仔會好掛住舊工人, 其實我都有d掛住, 但佢同我真係好唔夾. 我叫佢咁做呢, 佢有佢方法做.所以我成日鬧佢. 又唔識同bb玩 ,有其他bb一齊玩時成日同bb企埋一邊,又比其他小朋友打阿仔, 唔識護住佢, 成日好似發夢咁, 但照顧得好好(餵食方面), 阿仔真係好似好miss 佢咁.

個新工人ok 架, 好識同bb玩, 我相信對bb發展有幫助.但我都好驚呢個決定唔知係岩定錯

複式洋房

Re: 好掛住果個比我炒左既工人.....

俾的時間個新工人啦...我初初個仔都唔跟新印印, 日日打電話俾我, 剩係喊, 我都擔心左兩個禮拜, 後來大家日漸適應, 而家我個仔食野玩野都預埋個新工人

男爵府

ForeverFriend,

不要太擔心!
請工人又不是做人世!
小朋友很快就會適應!

大宅

照你所講新工人咪仲好過舊果個,洗乜掛住舊果個
至於小朋友,放心啦,咁細個好快唔記得,唔洗擔心.

大宅

ForeverFriend,

新工人ok,就好囉,仲諗咁多做咩呢,我諗你或者有少少內疚啫,不如你向好嗰方面諗仲好,話唔定你個舊工人因為你炒左佢,佢先至可以搵到一份仲舒服啲嘅工呢,況且BB嘅嘢,有人同佢玩多幾玩,佢會好快就唔記得個舊姐姐的.

男爵府

Dear All,

Thank you for your response and support. This is the first day I leave my baby with my new maid alone as I need to work. I called my maid and she said today baby no more crying la.....Hope my sweetie will get used with her very soon.

Thank you for your support......

首頁

尾頁

跳至