跳至

首頁

尾頁

別墅

原文章由 pluie 於 08-4-8 22:31 發表

月希, wskay,

我最驚係有老鼠呀......!!!!!!

我呢度係超多蚊... 好彩業主安左蚊網... 但都間唔時有蚊架... 真係無孔不入.

我多數一星期返一次香港.. 但有時太忙就兩三個星期先返一次.

澳門傻媽媽,

我想問你 ...

pluie,

我多數住沙田麗豪, 因為我D親戚朋友係果區, 所以方便約人, 荃灣就熊貓酒店, 有時住disney, 因為識人係入便做, 有promotion時會平D, 你鍾意邊區吖, 等我幫你諗吓吖.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 pluie 於 08-4-8 22:31 發表

月希, wskay,

我最驚係有老鼠呀......!!!!!!

我呢度係超多蚊... 好彩業主安左蚊網... 但都間唔時有蚊架... 真係無孔不入.

我多數一星期返一次香港.. 但有時太忙就兩三個星期先返一次.

澳門傻媽媽,

我想問你 ...

我又冇諗老鼠問題喎..我諗住好低層先會有囉....有番5層以上都唔會爬到咁高架

一星期返一次hk..你都返得幾密喎..係即日來回??
咁咪好辛苦囉

大宅

pluie,<br />
<br />
我多數住沙田麗豪, 因為我D親戚朋友係果區, 所以方便約人, 荃灣就熊貓酒店, 有時住disney, 因為識人係入便做, 有promotion時會平D, 你鍾意邊區吖, 等我幫你諗吓吖. ...
<br />

澳門傻媽媽,

我想搵港島區酒店呀... 中環至CWB 咁囉. 廸廸尼平極都仲好貴呀... 有冇d under $700? 唔駛咁"high 卡"都得架.

月希,

我咪係住五樓以下囉........ woooo

係呀, 我多數即日來回, 除非公公婆婆過左黎澳門, 我就可以有地方過夜. 好似今日咁... 十點船返香港, 四點船返澳門... 得好少時間架咋... 成日都趕頭趕命咁囉.

珊瑚宮

原文章由 pluie 於 08-4-9 22:54 發表

澳門傻媽媽,

我想搵港島區酒店呀... 中環至CWB 咁囉. 廸廸尼平極都仲好貴呀... 有冇d under $700? 唔駛咁"high 卡"都得架.

月希,

係呀, 我多數即日來回, 除非公公婆婆過左黎 ...

我都係婆婆過黎澳門先有得同老公去hk行下咋
一係仔仔長假帶埋佢去囉咁就會stay幾日

大宅

月希,

如果你香港有地方住, 就stay 幾多日都冇問題啦. 我都想多d 帶呀仔返香港, 但唔過夜就會好趕.

別墅

原文章由 pluie 於 08-4-9 22:54 發表

澳門傻媽媽,

月希,

係呀, 我多數即日來回, 除非公公婆婆過左黎 ...

central & cwb通常都貴過 wanchai, you can try the list
as shown as follow,

英皇駿景-happy valley
珀麗酒店-cwb
利景酒店-wc
維景酒店-wc (有時佢做promo, $6xx都有)
華美粵叉海-wc

珊瑚宮

原文章由 pluie 於 08-4-10 22:36 發表
月希,

如果你香港有地方住, 就stay 幾多日都冇問題啦. 我都想多d 帶呀仔返香港, 但唔過夜就會好趕.

我都係住娘家咋..
我怕係hk買左樓..老爺叫我帶仔仔返hk讀書...
我唔想一家三口分開住..所以死都唔係hk買樓住...

不過睇住d樓價係咁升..hk,澳門都越黎越貴...又有d後悔有錢時做乜唔買左先 為左一家人完完整整...冇計啦

大宅

澳門傻媽媽,

你真係香港醒媽媽, 比到好多資料. thanks!!

我睇左維景酒店, 冇promotion 要$1700 呀... 好貴.

月希,

而加d 樓價真係高得離譜, 連ap lei chau 海怡半島都要過七蚊一呎, 我唔明一般家庭可以點afford 到? 雖則息口低... 但都要預返息口高既日子頂唔頂得順架嘛.

我地而加唯有係期待樓巿跌既時候啦...... :-(

珊瑚宮

原文章由 pluie 於 08-4-11 21:40 發表
澳門傻媽媽,

我睇左維景酒店, 冇promotion 要$1700 呀... 好貴.

月希,

而加d 樓價真係高得離譜, 連ap lei chau 海怡半島都要過七蚊一呎, 我唔明一般家庭可以點afford ...

希望樓市跌..同希望中六合彩一樣...
早d瞓啦

別墅

原文章由 pluie 於 08-4-11 21:40 發表
澳門傻媽媽,

月希,

而加d 樓價真係高得離譜, 連ap lei chau 海怡半島都要過七蚊一呎, 我唔明一般家庭可以點afford ...

嘩,咁貴,咁佢promotion果時真係好抵bor, 其實Tsuen Wan
果D都ok架,又近mtr station, 不過近呢兩年d hotel加得好緊要,年幾前我住麗豪,我仲記得係端午節,都係$500到,唉,E家下下都話$7xx.

E家D樓真係好貴,唔值,原本我HK層樓租咗俾人,下個月我都諗住收番嚟放買lu, 襯佢好價ma.

珊瑚宮

原文章由 澳門傻媽媽 於 08-4-11 23:56 發表

嘩,咁貴,咁佢promotion果時真係好抵bor, 其實Tsuen Wan
果D都ok架,又近mtr station, 不過近呢兩年d hotel加得好緊要,年幾前我住麗豪,我仲記得係端午節,都係$500到,唉,E家下下都話$7xx.

E家D樓真係好貴,唔值,原本我HK層樓租咗俾人 ...

但係第時買番咪又好貴..

你會係澳門長住啦?

首頁

尾頁

跳至