嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

你地有同bb買保險嗎?? 請入黎分享一下

如題, thx

子爵府

2018復活節勳章 環保接龍勳章 親子王國15週年勳章

Re: 你地有同bb買保險嗎?? 請入黎分享一下

我剩係同囝囝買咗份住院保險,touch wood,如果有乜事,我唔想去政府醫院;平時睇醫生,公司都有cover,所以無買。至於讀書,無錢所以亦無買! :-P
Happy Everyday      

伯爵府

BB最主要買住院保障, 其次係門診同儲蓄, 人壽放最後.

我有去年6月壹週刊一份比較不同保險公司住院計劃的文章, 如要 soft copy 可PM我你的電郵地址.

水晶宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我個經紀同我講, 一定要買人壽保險(包意外), 因為遲早都買, 不過遲D就貴D, 不如早D買當係有一份齊的保險, 當係送比佢的GIFT.(月供$2XX, 保: $300,000, 到25歲唔駛供)
但係我仲諗緊!
大家點睇

該用戶已被刪除

水晶宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

有小小, 不過佢話都唔好當儲蓄, 真係好少.
當係人人都有一份.

別墅

其實同BB買保險應着重儲蓄,人壽反而其次,你都想BB將來有份教育基金假!佢讀唔成書係一件事,但如果佢讀得成而祗係你無錢比佢讀的話我相信每一位為人父母也會覺得維憾.
[/img]

侯爵府

的確人壽保險唔重要,不過意外同理醫療一定唔少得.
所以最好選擇可分開獨立買.
我有同兩個女買住院醫療保險在Bupa, 而意外保險則買另一間保險公司, 至於教育基金又是另一份. 這樣買會更有彈性及多d選擇.

男爵府

我幫囡囡買左份有人壽, 意外, 住院的基金, 儲蓄部份是利用基金來賺取.

首頁

尾頁

跳至