興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

別墅

邊隻電腦防毒軟件好呢???

怕電腦中毒,邊隻防毒軟件好呢

男爵府

Re: 邊隻電腦防毒軟件好呢???

試試 AVG Free Edition

here

別墅

那麼AVG好,還是Norton anti-virus好些?

男爵府

我有個朋友用 Norton AntiVirus 2004,一樣有病毒到訪,真係唔知點答。

"無時無刻,記住 backup"

大宅

Symantec (Norton) 起 anti virus 既市場同技術方面都係領導地位. GriSOFT (AVG) 只係一間幾十人既細公司, 講virus definition 既更新速度同信心真係唔可以比較.

不過avg 有free edition 既 virus scan, 個interface同technology 都唔錯. 都一樣有virus definition update, email scan 呢d野. 唔洗錢都有咁既quality, norton 就俾唔到.

別墅

ahylau
多謝你清楚的分析,我既朋友都有提我,除左要做update virus definition 外,也要做window update,才相管齊下,效用都好些。

別墅

ahylau 寫道:
Symantec (Norton) 起 anti virus 既市場同技術方面都係領導地位. GriSOFT (AVG) 只係一間幾十人既細公司, 講virus definition 既更新速度同信心真係唔可以比較.

不過avg 有free edition 既 virus scan, 個interface同technology 都唔錯. 都一樣有virus definition update, email scan 呢d野. 唔洗錢都有咁既quality, norton 就俾唔到.

咁 AVG 聽落都幾好 :-P
fchow :-D

男爵府

免費線上掃毒

[ 1 ]

[ 2 ]

[ 3 ]

首頁

尾頁

跳至