嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有冇好介紹..想買腰包型揹蔕,同埋係邊到買呢..謝謝

如題

男爵府

Re: 請問有冇好介紹..想買腰包型揹蔕,同埋係邊到買呢..謝謝

我都好想知, 要幾多錢 thanks

大宅

Re: 請問有冇好介紹..想買腰包型揹蔕,同埋係邊到買呢..謝謝

I heard from other BK mum said : Mommymart 腰包型揹蔕 available in Seiyu Shatin Dept. you may give the dept.store a call b4 going.price around $450-600 not sure the recent price. Mine was bought 1.5 years before cost $5xx from former bb dream.

Aprica and Combi should available in Wing On and Ho fa and BB dream.

ST

別墅

我打電話問過西田,的sales話佢地無賣Mommyart. :-(

男爵府

wing on department store
on sales $ 138.00
baby 6 month is o.k.

民房

sogo有, 7百幾蚊

男爵府

我以前用過 Aprica, Combi, 同 Mammyart, 我個人覺得 Mammyart 的腰包型揹蔕最正, 我由小朋友四個月開始用, 用到而家, 日日都用, 勁正。有背板保護小朋友, 可以拆去背板, 方便出街。bb坐櫈仔咁舒服, 媽咪就覺得所有重量集中係腰下, 所以bb同媽咪都好舒服, 不過而家好似無得賣。

男爵府

wing on depatment store on sales# 168.00

男爵府

其實腰包型揹帶真係唔多選擇...你可以去荷花/永安/BeBeDream睇下,你要帶埋個BB一齊去試下,睇下邊隻最FIT你自己身型,因為有好多BK媽咪都話COMBI TYPE C唔好用,話揹得好痛,但FOR我同我老公就好舒服,而囝囝又好鍾意

大宅

Hi fi-fi
請問COMBI TYPE C 的布料襟唔襟,容唔容易起毛頭?

男爵府

你真係要帶埋個BB一齊去試下,睇下邊隻最FIT你自己身型,我上次無帶bb去買COMBI TYPE C, 以為好正, 點知返到屋企揹bb, 簡直揹得好痛,好痛,好痛。因為COMBI TYPE C係成張櫈仔咁申出來, 伸得越出, 攰力越大, 揹得越痛。

而Mammyart 係無伸出來, 只係一張細櫈仔咁比bb坐, 非常貼身, 所以我用Mammyart 真係覺得好舒服。

大家買腰包揹帶時, 記得要注意呢點。 伸得越出, 攰力越大, 揹得越痛。

男爵府

Hi 2mings,
都幾襟新喎...呢隻type c係日本做嫁,並唔係國產 ,我個人覺得combi d揹帶質數較好,d料都好靚,我之前o個條揹帶,由囝囝出世揹到六個月大,日日用都仲好新淨呀

大宅

Lily2003 and fi-fi

Thank you for your kind advice.

Anyboby has used Aprica? Any comment on it? I want to buy one but all out of stocks in HK!

洋房

I saw Aprica 揹帶 in Seiyu and BeBe Dream, not out of stock wor, many stock wor. The sales there explained to me about the usage, very good wor. Aprica got 3 ways and 4 ways 揹帶. And the price is only 3/4 of 荷花。

大宅

我想買個隻係 Aprica T 型腰包揹帶,問過全部分店都冇貨.

洋房

我个人認為揹帶會舒服過用腰包,因為受力唔會只在大人的腰部,及容易D控制個BB嗎。

禁止訪問

男爵府

我個人就應為腰bag揹帶舒服過肩揹揹帶呀....自從轉用腰bag揹帶之後,有了比較之下,當用肩揹之後就感覺到攰o既,而用腰bag揹帶只要fit啱位就唔洗點用力,可以好輕鬆咁行嫁喇,不過我最初用時都有一兩次揹到好痛嫁

洋房

我諗變形是因為BB骨質未夠硬而要BB企才會令腳變形,唔係因為其他原因。

男爵府

2mings

我以前都用過 Aprica, 佢同 Mommyart 差不多舒服, 但係個樣就大舊咗。 由於佢個T位係硬身, 都係Mommyart 條軟手帶方便d 同安全d 。

首頁

尾頁

跳至