烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

子爵府

銅鑼灣有MUG野新地方好食 ??

Thanks in advance!!
多謝am 幫我搵個好英o既buzz 呀! 特此鳴謝!!!

大宅

Re: 銅鑼灣有MUG野新地方好食 ??

乜野菜呀??? budget 幾多呀???

子爵府

日本首選, 其他都無mug 所謂, 總之唔鍾意食西餐啦 !

budget 都無mug 所謂, 因為2 個人去啫!

barkley 寫道:
乜野菜呀??? budget 幾多呀???
多謝am 幫我搵個好英o既buzz 呀! 特此鳴謝!!!

大宅

times square o既"山葵"....同埋"阿理郎"(好似係咁上下, 唔知有冇記錯).....
白莎道都有幾間....好似有兩間係日本餐.....
銅鑼灣廣場o既"大熊本".......我覺得好過"和民"....
上海野就梗係"翡翠湯面小籠包" 同 " 金滿庭"(唔記得金滿定金煌啦).....
呀....耀華街都有好多細細間食野既鋪頭, 你可以去望望...
咁東角中心既" 千登世" 你有冇試過呀????

男爵府

有間mr steak cafe都ok,但係冇non-smoking,帶bb
去就千祈唔好去啦,佢地d梳乎里好好味的.而且唔貴,
唔記得好似係$28/$38. :-P
阿女係我心肝小寶貝.希望佢大左開開心心,無憂無慮. 佢快樂就是我快樂.

別墅

可以試下"隨你鍾急" sushi.

雖然唔新啦,但好鬼新鮮(因流量大),又好鬼抵食!
我同老公次次去開Times Square 都要過鵝頸橋底街市到幫襯佢買外賣返屋企食。先落單,15mins後取。因鋪面細,坐位少,仲經常塞滿買外賣食客,買返屋企食舒服d。
今晚又食完啦,d亦貝同Tuna sushi 好好味呀!
Yummy yummy! 個Salmon 手卷& BBQ Eel 手卷各$5一件,仲要好好味!!! :-P :-P :-P

別墅

我覺得金滿庭正過翡翠湯面小籠包啦,
大d坐得舒服d, 價錢又唔太貴,
啱啱我媽咪生日先去食過嚟,
真係幾好架

大宅

Cat 寫道:
可以試下"隨你鍾急" sushi.

雖然唔新啦,但好鬼新鮮(因流量大),又好鬼抵食!
我同老公次次去開Times Square 都要過鵝頸橋底街市到幫襯佢買外賣返屋企食。先落單,15mins後取。因鋪面細,坐位少,仲經常塞滿買外賣食客,買返屋企食舒服d。
今晚又食完啦,d亦貝同Tuna sushi 好好味呀!
Yummy yummy! 個Salmon 手卷& BBQ Eel 手卷各$5一件,仲要好好味!!! :-P :-P :-P [/quote]

但係唔好去可以去前d o個間, 大間o個間囉, 去過兩次d 野都係麻麻地咋.....去細呢間 "隨你鍾意" d 野反而仲新鮮...

別墅

Barkley,

系呀!我只去細gor間"隨你鍾意"買外賣sushi乍. :-P

大宅

cat,
係呀...去呢間好喇, 咁o岩佢有位咪坐埋係到食囉....唔係唔好去大o個間喇, d 野又係好好, d service 都唔得啦.....d 女仔好似唔多願做咁....

大宅

laigi 寫道:
我覺得金滿庭正過翡翠湯面小籠包啦,
大d坐得舒服d, 價錢又唔太貴,
啱啱我媽咪生日先去食過嚟,
真係幾好架

但係金滿庭真係好難有位呢.....今日6點3去到, 都已經有一大班人係門口等啦.....翡翠得幾個人係門口, 兩位o黎齊仲唔駛等, 即刻有位o添.... :-P :-P

首頁

尾頁

跳至