親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2019勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

1 個人去東京 ???

你地會吾會 1 個人去東京shopping 4 日3 晚 ???

侯爵府

2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章

Re: 1 個人去東京 ???

我試過一個人去東京幾日架喇... 4日3夜好快過, 係食飯時一個人去就冇得試多幾樣o野 同埋去餐廳一個人坐一張 '木台' 唔係幾好意思... 但係自己想去邊都得 (迷路另計 ), 又唔使等人 or 就住小朋友.... 係幾 relax 架.....
老餅會員上科林只求開心!

伯爵府

2019勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

9527,

我而家心大心細, 因為我有 friend 去日本出 trip, 佢叫我過去, 但佢每晚要 9 點先返酒店 ! 所以就變左要我 1 個人去 shopping & 食飯 & 搭機 !
我都去過日本 十幾次, 但未試過 1 個人 shopping & 食飯, shopping 都 ok ! 食野就差 d 無陪 !

侯爵府

4日時間好快過咋... 頭尾兩個半日搭飛機.... 中途可以去下築地食美味魚生... 又行下新宿... 台場, 仲有浸下溫泉.... 再去上野買下手信.... 話咁快就過啦 :-P

大宅

great,just buy a ticket and fly la.

大宅

幾好喎!反正你去過咁多次,唔洗驚啦,最緊要係自由自在咁去shopping,食o野方面,好又一餐,唔好又係一餐,當係一個人生經驗囉!我都好想試o下?不過我冇朋友係個邊又唔夠擔呢?嘻嘻!

BOBO128 寫道:
9527,

我而家心大心細, 因為我有 friend 去日本出 trip, 佢叫我過去, 但佢每晚要 9 點先返酒店 ! 所以就變左要我 1 個人去 shopping & 食飯 & 搭機 !
我都去過日本 十幾次, 但未試過 1 個人 shopping & 食飯, shopping 都 ok ! 食野就差 d 無陪 !
世上只有媽媽好,我就係一個好媽媽啊 :)

民房

我都想去,但要照顧baby,你可以一個人去都好,一個人玩又另一種味道,只要你自己享受其中就可以,去....la
:pint: :pint: :pint: :pint:

伯爵府

我老公都好贊成我一個人去 SHOPPING , 因為如果同小朋友一齊去, 我就會享受吾到 SHOPPING 既樂趣 !
加上我今個月先剛剛失業, 去玩下都幾好 !
但我會好掛住老公 & 囡囡, 而且有 D 吾好意思留低佢地既感覺 !
我覺得結左婚 & 生完 BB 後, 做什麼事都要顧及她們

侯爵府

BOBO128 寫道:
我老公都好贊成我一個人去 SHOPPING , 因為如果同小朋友一齊去, 我就會享受吾到 SHOPPING 既樂趣 !
加上我今個月先剛剛失業, 去玩下都幾好 !
但我會好掛住老公 & 囡囡, 而且有 D 吾好意思留低佢地既感覺 !
我覺得結左婚 & 生完 BB 後, 做什麼事都要顧及她們

咁當然掛住啦.... 最緊要老公都支持你去玩幾日嘛 ! 我果時都冇咩 shopping, window shopping 就有... :-P ... 難得可以抖吓四圍行都好開心, 幾日遮... go go go ~~~

男爵府

廿歲女時, 我試過一個人去日本, 去左一個月, 由於無人在身邊, 睇野仲細緻, 夜晚跟不同國籍的人傾計( 我住青年旅舍), 覺得好舒服, 當然去迪士尼就會覺得好寂寞, 但去廟寺、SHOPPING 的話, 一個人仲正。依家叫我放下老公自己去玩, 講真會有些牽腸掛肚, 但係你只去三幾日, 放個短假幾好呀。

伯爵府

9527, arron 媽,

我已經 book 左機票 , 4 日3 夜 !

大宅

嘩!果然坐言起行喎,幾時動身呢?可唔可以講o下依家訂來回機票要幾$呀?

BOBO128 寫道:
9527, arron 媽,

我已經 book 左機票 , 4 日3 夜 !

大宅

車路士,

您又想動身啦, 我都好想去日本, 不過真系好貴呀, 依家個rate咁高, 我諗住6月又發動架啦, 不過唔知去邊??
________________ KiuKiu媽媽

伯爵府

車路士 ,

我用 PRICELINE booking

$1980 + $270 (tax) + $75 ( service chgs)
= $2,325.00

因為我上次去日本時, 多換左 d yen, 所以今次不用換
@6.3

男爵府

bobo,

pirceline又幾平喎, 係咪好近出發日平d? 你有咁平的yen, 一於買夠本, 玩得開心d呀! 九點咪同朋友食番餐先瞓.

伯爵府

byychan,

係呀, 我有 15 萬 yen, 所以應該夠我用 !
其實我都想有人陪去, 但 d friend 好忙 & d yen 太貴,所以無人陪
而綿羊都叫我 1 個人去盡情 shopping !

大宅

KiuKiu媽媽,
我any time都想住去日本shopping架!不過最快都要等到7月初至有機會?最怕到時唔單至yen貴,連機票酒店都貴埋就幾難成行囉?

BOBO128,
嘩嘩嘩!2千幾就可以起行,連yen都平過人,你仲有咩理由可以唔去呀!我新年時去o左6日都只得個八萬yen入貨咋!

伯爵府

好消息 ! 我朋友叫我早 2 日出發, 因為佢星期 6 , 日有時間可以陪我玩 , 而且我剛剛有另 1 個 friend 話肯陪我去 ....等佢 13 號返公司請假 wor

放完假, 我要馬上改機票 !

男爵府

好羡慕~~~~~~ :-(

首頁

尾頁

跳至