心聲留言

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有d唔開心..你地會唔會咁架

我係返緊工既媽咪..今日.老公放假..拍左短片係bb 係度笑...
bb 仲笑到出聲...仲笑左好耐...但係我都仲未見過...
每次我放假湊佢...佢都無咁笑過...我有d 唔開心
我覺得bb 好似唔鍾意我...因為bb 成日都唔多對住我笑
我知bb 而家得3個幾月..乜都唔識
但我見住bb 同其他人笑..對住我唔笑..我有點兒唔開心呀

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Re: 有d唔開心..你地會唔會咁架

你唔好亂咁諗啦!醫生話BB 頭個幾個月視力好模糊架,佢笑既原因係咪當其時有聲音剌激到佢笑呀?你BB又點會唔鍾意你呢!正傻豬!唔好亂諗!你試吓用D發聲既公仔同佢玩吓,佢自然會笑架喇!

民房

你正傻瓜,個baby得3個月,你唔好以為佢唔鐘意你,3個月的baby唔會咁叻,識得揀人,你返工少左d時間對他,你過唔到自己果關,你好掛住個仔,你唔開心,所以你諗多左,簡單d唔好諗過界,你試下同佢玩發聲遊戲,或hide and seek, 你會見到好多表情,3個月的baby開始留意聲音..你可以同佢唱下歌仔....
佢會好開心,你自己都會好開心,放鬆d啦!
:pint: :pint: :pint: :pint:

子爵府

傻豬!咪亂諗嘢啦!係bb都鐘意爸爸媽媽一齊同佢玩架啦~!如果你真係有咁既疑慮,你不妨湊佢果陣多啲同佢講嘢,講乜都得,總之佢聽到媽咪把聲好warm好cute就得架~!想佢笑?easy啦!多啲同佢玩囉!就係因為佢得三個月大,仲係'大近視'睇嘢唔多清楚,你可以玩'哄埋去佢塊面度',重複又重複,咁亞b一直玩到收唔到聲!笑騎騎咁對住你架喇!呢招响我個仔兩三個月大嗰陣好work~!冧到佢暈~~~!!! 你不妨試吓~!!!

大宅

哈哈∼BB又點會唔鐘意你呢∼?!
你對得佢最多,係你俾奶佢食,佢最認得既一定係你!我仔仔都係「不苟言笑」既BB,佢見到我係會笑,不過唔會大笑,但係「哄埋去佢塊面度」呢招真係好得架,你一定要試下!因為我同仔仔咁玩佢會玩得好開心好開心,真係會「騎驅笑」架∼!!!我老公就好似你咁,會呷醋∼!

仲有呀∼如果你自己笑先(即係「哈哈」咁笑出聲),佢聽到都會笑架∼!

大宅

傻啦你,邊有bb唔鍾意自己媽咪ga,你只要多d同bb說話,同佢玩多d,親子下咪得羅.

不過我自己都覺得剛剛生完bb,都唔係好鍾意bb比人抱或bb對人笑,可能真係有d唔開心,遲d無事架啦.
[size=large]http://lilypie.com/baby3/020723/0/6/1/+8/.png[/img][/url]

子爵府

我果陣都試過架....呢度D媽咪都講得好O岩,佢重細,視力重好模糊架!果陣我個仔又係咁,對住我就唔識笑,但對住個個都四萬咁既口,我重同自己講,就算唔認得個樣,都認得把聲掛...都聽左成十個月啦....又諗,唔知係咪我果陣恨女恨到出晒汁,成日當左佢係女咁"駝"所以佢嬲我呢.....但時間可以証明我既諗法係錯,佢家陣成塊膠布咁,"滅"都"滅"唔甩呀!哈哈~~~唔好亂諗野喇傻女,遲吓啦....比D時間你同BB....第日一定會唔同晒架!
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

首頁

尾頁

跳至