自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我公司個極品好煩,你講任何一樣話題,佢都有野駁你,例如你話去洲際食buffet,佢會即刻話洲際唔好食架,bi li ba la……,咁話the market啦,又即刻ba ba ba話邊樣難食,但又冇實質建議喎!
你講任何一樣野佢都即刻bang你,攪到你完全冇興趣再同佢講野,但佢又會撩你問意見,好似佢就結婚,不停問咁點,咁點,你話不如咁啦,佢話哎吔我唔想咁,你再提議另一樣,佢又話不過咁……,如是者再講多几次佢就話:哎喲!我都係照番原先咁啦!頂!唔係唔比你問,但人地有心比提議都唔使bang到咁呀!
請問你地會點應付呢d人?最慘我公司得3個人,慣左日日一斉lunch,冇理由唔傾計,但比佢經常性咁一盆冷水兜頭淋真係好火!呻完!

天朗在1998年12月31日晚上7:44分於東區醫院出生
天晴在2005年4月17日早上4:30分於瑪嘉烈醫院出生

子爵府

回覆:點樣對付d超中意認叻,又扮晒乜都識既90後同事????

其實佢都係呃水吹,未必係有惡意,你唔使咁認真,就唔會咁激心

伯爵府

回覆:點樣對付d超中意認叻,又扮晒乜都識既90後同事????

blow water, don\'t be too serious!

男爵府

比著我,我唔會客氣囉,串返佢,教識佢想要串人,先要自己串得起

例如話洲際唔好咁咪問佢「咁你平時食開咩好囉

男爵府

又唔係你標題講得咁乞人憎GE,哈哈
下次佢再問意見,你咪話諗唔到囉

biba2013    發表於 14-11-21 18:05

侯爵府

引用:+本帖最後由+roymom+於+14-11-21+14:46+編

原帖由 roymom 於 14-11-21 發表

我公司個極品好煩,你講任何一樣話題,佢都有野駁你,例如你 ...
佢潑妳,妳咪大大力潑翻佢囉。

伯爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

roymom 發表於 14-11-21 14:42
我公司個極品好煩,你講任何一樣話題,佢都有野駁你,例如你話去洲際食buffet,佢會即刻話洲際唔好食架,bi ...
我公司都有呢隻極品, 係個男人黎架, 我公司又係得3個人, 我而家已經慣左自已一個, 之前又係會一齊食飯, 而家係除了公事, 一句野都唔會同佢講....

男爵府

有啲人係習慣人地講乜佢都要持相反意見嘅,我嘅應付方法就係唔理佢,開頭我都會好激心,仲諗計反駁,但我後嚟覺得,呢啲人你同佢拗佢咪又係要同你包拗頸,咁不如慳返啖氣暖肚好過

珍珠宮

roymom 發表於 14-11-21 14:42
我公司個極品好煩,你講任何一樣話題,佢都有野駁你,例如你話去洲際食buffet,佢會即刻話洲際唔好食架,bi ...
識得玩, 其實好好玩..

心蕾    發表於 14-11-21 15:28

公爵府

唔好同佢食

伯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

自助餐質素事實好有限 佢可能食野有要求姐

伯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

可能佢食開文華扒房呢。。。

珍珠宮

我會直接同佢講,你自己決定啦,反正我講嗰d提議你都唔啱⋯⋯⋯我諗我應該比唔到咩意見你咖喇。即閃開

珍珠宮

佢問點,我嘅答案永遠都係“隨你!”

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:其實佢都係呃水吹,未必係有惡意,你唔使咁

伯爵府

我前公司都有個咁嘅同事, 講咩都好似知成本萬事通咁. 明明未結婚生仔, 人也講生仔湊仔佢都可以BAND你. 可惜好多時佢講D野係錯嘅

翡翠宮

以後佢講咩得三個答覆。
。哦。係呀?。唔知道。
講完仲要快快閃人廢事佢又煩住哂

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

由佢囉, 哦哦哦, 係呀, 真係唔知喎 答完

禁止訪問

大宅

回覆:beanysc 的帖子

有時一齊去飲茶,我地會叫一窩例牌燒鵝瀬大家食,佢就話唔好叫啦我都唔食得,我就結婚唔想食呢d熱氣野驚生暗倉,但佢基本上塊面已經生滿晒,我地循例應佢係啦,你揀自己啱食嗰d,佢竟然tick晒春卷呀……怍云吞呀……煎堆呀!我地話:又話唔食得熱氣野?佢話我驚燒鵝毒,但其他個d唔毒架,係炸既,冇聽人講過話毒喎!
我知……係唔毒,不過好熱氣啫……總之中意既野就會有自己一套謬論,佢仲好似好得戚坩好似教精我地咁款,頂!

天朗在1998年12月31日晚上7:44分於東區醫院出生
天晴在2005年4月17日早上4:30分於瑪嘉烈醫院出生

首頁

尾頁

跳至