自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

隔 牆 有 耳 : 女 主 播 食 餅 出 晒 街

無 線 新 一 代 萬 人 迷 女 主 播 龔 偉 怡 ( Ada ) , 噚 日 一 早 就 畀 個 驚 喜 班 fans , 佢 主 持 《 香 港 早 晨 》 時 可 能 未 食 早 餐 , 偷 雞 食 餅 乾 鏡 頭 竟 然 直 播 出 街 , 穿 崩 鏡 頭 隨 即 俾 人 擺 上 YouTube , 名 為 「 香 港 早 晨 女 主 播 公 然 食 餅 」 。 噚 日 節 目 由 盤 翠 瑩 同 Ada 一 齊 主 持 , 首 段 新 聞 係 記 者 彭 國 柱 o係 大 嶼 山 海 面 , 現 場 報 道 沉 船 打 撈 最 新 情 況 , 但 訊 號 好 唔 穩 定 , 後 來 突 然 中 斷 , 控 制人 員 好 醒 目 , 即 時 轉 接 直 播 室 畫 面 , 但 可 能 人 有 錯 手 , 竟 然 將 Ada 食 緊 餅 鏡 頭 播 出 街 , 隨 即 發 現 唔 妥 , 半 秒 間 鏡 頭 一 轉 , 盤 翠 瑩 若 無 其 事 繼 續 報 道 新 聞 , 唔 知 Ada 有 冇 嚇 到 鯁 親 。 其 實T VB女 主 播 、 記 者 偶 有 穿 崩 , 香 蕉 、 蘋 果 都 試 過 入 鏡 , 已 過 檔 有 線 王 春 媚 仲 試 過 俾 突 襲

中 大 畢 業   主 打 財 經
Ada 中 大 新 聞 與 傳 播 學 系 畢 業 後 加 入 有 線 新 聞 , 然 後 跳 槽 無 做 財 經 記 者 , 家 主 要 做 《 香 港 早 晨 》 財 經 主 播 同 《 財 經 透 視 》 主 持 , 出 鏡 時 斯 斯 文 文 OL 打 扮 , 令 佢 成 為 唔 少 男 觀 眾 「 女 神 」 。
香港 女 主 播 穿 崩 算 小 兒 科 , 內 地 中 央 台 今 個 月 中 , 離 奇 播 出 女 主 播 賀 紅 梅 補 妝 鏡 頭 ,事 後 要 公 開 道 歉 ; 今 年 2 月 , 另 一 女 主 播 秦 方 被 指 直 播 時 凸 點 , 震 撼 全 國 , 國 內 網民 對 佢 有 冇 著 內 衣 出 鏡 爭 論 至 今 未 休 。

T VB 女 主 播 龔 偉 怡 噚 日 偷 雞 食 餅 乾 鏡 頭 , 意 外 直 播 出 街 。 (YouTube 畫 面)

之 前 龔 偉 怡 主 持 《 香 港 早 晨 》 時 , 又 試 過 有 隻 蕉 擺 度 ( 紅 圈 示 ) 。

伯爵府

係唔係有人玩佢咋!

禁止訪問

禁止訪問

大宅

但係......一朝播住新關都有去交通情況、外國天氣景色或去廣告時間,點解係要向自己做緊直播間先補充体力???

唔通消耗量好似國際級職業網球明星打波比賽咁,中途要食半隻蕉嚟補充体力????

睇完覺得好好笑,食完餅可能嚟唔切抺咀啊~
Hi~Hi~大家好,我係家姐Christy抱住細佬佬Brian係媽媽的小樹熊啊 :lol: :lol: [img align=left]http://www.dotphoto.com/SAN1/92/EE/8F/i92EE8F4B-1C48-48B1-87BD-50E0FF12FDBF.jpg[/img]

別墅

佢好似唔係第一次有呢d蝦 look 架啦, 好心TVB 的人才比返d professionalism 得唔得呀, 唔好成日只係比靚樣出黎就得ga!
不過atv早一,兩星期的主播天下都播返佢地個主播無lala忍唔住笑的片段, 但我覺得食野好卡張lor!

禁止訪問

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

別墅

好好笑,佢好魚呀,平時睇佢都唔知佢個人咁好笑

禁止訪問

男爵府

尋日係電視睇到,我都笑左好耐

子爵府

http://hk.myblog.yahoo.com/chansukwai/

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!gQBYC8iRGBa3394TZMu8zBqW

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

男爵府

知足常樂     平凡是福 

伯爵府

王春媚比小強突襲果次我都有睇,真係打個突,但又覺得好好笑喎!!!!!

侯爵府

哈哈哈... 不過似係個 攝影司 switch 錯 鏡頭, 攪到 龔 偉 怡食餅比人影到 wo...

呢個攝影司真係靠害~

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

大宅

我不嬲覺得呢位龔小姐唔多ok, 成日報錯野&食鏍c
不過估唔到今次佢食餅

翡翠宮

我都睇到, 不過果時其實本來係報導緊打撈沉船單野, 突然好似因為訊號問題要cut, 攝影師冷不防呢位主播係度偷食, 咪斷正囉

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至