跳至

首頁
12345...38

尾頁

複式洋房

MOS康傑08N1入黎啦!

Name.......................................Birth.........class
imchristy---昊昊(M)...................0604..........AM
pri_yan1010---汶希, Mavis (F)...0512..........AM

原文章由 imchristy 於 08-3-28 13:10 發表
Name.............................Birth.........class
imchristy---昊昊(M).........0604..........AM

大宅

Name.......................................Birth.........class
imchristy---昊昊(M)...................0604..........AM
pri_yan1010---汶希, Mavis (F)...0512..........AM
朗朗(M).....................................0602..........AM

男爵府

I think Happylala mean the kid can wear their own coat when the weather is cold. When my girl studied in Kinder, the kinder allow them to wear their own coat if the weather down to certain degree.

原文章由 pri_yan1010 於 08-5-9 12:09 發表
但唔買校褸, 可以改著乜呀? 係唔係可以著自己的外套?

大宅

原文章由 may123 於 08-4-9 09:21 發表
建男媽咪,

我個仔仔都係插班呀,你幾得我嗎,我隻仔真係估佢唔到,竟然喊左一兩日,整體上,我好鐘意這間學校,老師同副校都好好,又知佢做緊咩,最可惜係譚老師唔教 ...

Hi, 係咪譚燕儀老師? 佢住喺我隔離咋喎, 佢唔教咩?

大宅

原文章由 imchristy 於 08-4-8 23:44 發表
Name.............................Birth.........class
imchristy---昊昊(M)..........0430..........AM
annie1408-

建男媽咪,
我記得你地呀!
一齊上過playgroup架.
你仔仔已經讀緊喇?
即係07-08年度N1插班生?
8 ...

喺? 一齊上過playgorup? 係咪易老師果個音樂playgroup? 我而家仲有玩緊喎,你有無玩呀,但係我唔認得你個女果樣既?

大宅

原文章由 kwanchiu 於 08-4-6 12:38 發表

建男媽咪,
你咁快forget我喇! 我之前答過你有關康傑嘅問題架! 我咪而+07n1康傑其中一位媽咪囉!不過9月份會轉去kowloon tong 創價,希望囡囡到時可以習慣坐校巴啦! ...

我梗係無唔記得你啦,你個女咁靚女,我而家仲心大心細,唔知比個仔繼續讀康傑定讀錦英苑張煊昌呀

大宅

原文章由 建男媽咪 於 08-5-9 22:47 發表

我梗係無唔記得你啦,你個女咁靚女,我而家仲心大心細,唔知比個仔繼續讀康傑定讀錦英苑張煊昌呀

建男媽咪,
你唔係決定好9月讀張煊昌嗎?為何而家有變呢?唔通已經習慣咗係康傑返學?

男爵府

係呀,對於2歲嘅小朋友嚟講,件校褸太擁腫,唔方便,on the way番學時多數著去街coat,入到學校就除.反而上到k1-3,就多數會著番校褸,可以到時先買.

原文章由 yankimama 於 08-5-9 17:52 發表
I think Happylala mean the kid can wear their own coat when the weather is cold. When my girl studied in Kinder, the kinder allow them to wear their own coat if the weather down to certain degree. :f ...
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.5658369.16127.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.6133754.17923.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067918.00228.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067921.91191.jpg[/img]

大宅

原文章由 kwanchiu 於 08-5-9 23:52 發表

建男媽咪,
你唔係決定好9月讀張煊昌嗎?為何而家有變呢?唔通已經習慣咗係康傑返學?

係呀,而且我媽咪話康傑d程度應該深d,我諗如果繼續讀升上小學應該會好d啩,雖然我唔知張煊昌既程度,而且亞仔返慣咗,比佢又轉校,又要再適應,所以仲心大心細呀,不過我都好鐘意張煊昌

大宅

原文章由 happylala 於 08-5-9 10:45 發表
提吓08n1既康傑家長,到冬季訂校服時,可以選擇唔好訂校褸,因為又唔暧又唔方便,其實無話一定要買,以前唔知,到訂校服時咩都訂,唔識慳錢。

我就係訂咗先發覺蠢咗,你點解唔快d出現,我一次未著過呀,陰公,仲要二佰幾蚊

[ 本文章最後由 建男媽咪 於 08-5-10 06:23 編輯 ]

禁止訪問

大宅

原文章由 RebeccaChan 於 08-5-10 10:41 發表

康傑程度深D啦.
張煊昌呢就應該好淺,我上星期去健康院聽講座,有位家長個小朋友讀張煊昌K1佢話冇功課做,淨係返去玩 ,我聽倒話淨係返去玩,好似浪費左小朋友在學術上嘅知識,而家小學D野o甘深,怕上到去好辛 ...

咁你囡囡係咪讀緊康傑? 你係咪有學卷果批?

大宅

happylala,
真係唔該哂你既提醒喇,
幫我地慳左幾舊水!
我知有d nursery直情可以唔買校服都得tim,
我自己都覺得n1咁細無乜必要著校服la.

建男媽咪,
你唔記得我呀....
我有"爆"牙既呢?!不過而家已經cool緊牙喇,呵呵!
我o個件係囝黎架!
係呀,上過音樂班4堂就無上喇,
嘩...你仲contiue緊架?好似好耐喇喎!
o個時話幫我地影d photo都無哂影喇.....

你囝囝係咪番緊am,搭咩車番學呀?
係咪有外籍英語老師&國語老師呀?
係咪介左片喇?....
太多問題喇我....得閒出黎tea tea傾o下啦!
原文章由 happylala 於 08-5-9 10:45 發表
提吓08n1既康傑家長,到冬季訂校服時,可以選擇唔好訂校褸,因為又唔暧又唔方便,其實無話一定要買,以前唔知,到訂校服時咩都訂,唔識慳錢。

禁止訪問

大宅

原文章由 imchristy 於 08-5-10 22:19 發表
happylala,
真係唔該哂你既提醒喇,
幫我地慳左幾舊水!
我知有d nursery直情可以唔買校服都得tim,
我自己都覺得n1咁細無乜必要著校服la.

建男媽咪,
你唔記得我呀....
我有"爆"牙既呢?!不過而家已經cool緊 ...

我知係有外籍老師,國語老師我就唔係好知,已經介咗片幾個月,Playgroup d相佢唔係比我哋架,你要去佢網址睇架咋,我個仔無搭校車,因為我每朝早送佢返婆婆度換校服先返學

男爵府

之前你哋未開依個topic,所以提唔到你哋,唔好講你啦,我同好多07n班既媽咪都買咗校褸,夾埋都唔知有冇著過4,5次, ,天氣凍既時候,全部小朋友都著自己衫可以暧d
原文章由 建男媽咪 於 08-5-10 06:22 發表

我就係訂咗先發覺蠢咗,你點解唔快d出現,我一次未著過呀,陰公,仲要二佰幾蚊

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 happylala 於 08-5-12 01:16 發表
之前你哋未開依個topic,所以提唔到你哋,唔好講你啦,我同好多07n班既媽咪都買咗校褸,夾埋都唔知有冇著過4,5次, ,天氣凍既時候,全部小朋友都著自己衫可以暧d
...

因為有我大囡的經驗,所以我都冇買校褸

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 hellokm 於 08-5-7 21:01 發表
我大女同細佬都晌呢度n班
細佬下學年都會轉校,同家姐一起讀靈糧

所以我會有d校服同書包
唔介意用二手貨的可以pm我,兩個都應該係細碼
不過比幾日時間搵番d衫出來 ...

我仔仔都係,會轉去靈糧呀,佢讀下晏班,你呢
其實我都鐘意左康傑

[ 本文章最後由 may123 於 08-5-12 09:03 編輯 ]

大宅

我想請問夏天那件白色針織外套有無機會著? 可唔可以唔買著自己的外套上課呢?

禁止訪問

首頁
12345...38

尾頁

跳至