嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

bb 每朝早第一餐奶?????

bb 每朝早的第一餐奶, 會唔會比佢訓醒先食, 定話按照時間比佢食 For example, 夜晚11:30 食飽.........朝早大約6:00 a.m. 未醒都餵奶佢食呢?????

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

Re: bb 每朝早第一餐奶?????

唔怕!唔駛拍佢食自動會嘈架!
佢半夜喊醒你起身你都嘈啦何况佢
我女2001年1月8日QE出世  

水晶宮

2019新春慶豚圓

我唔會朝早整醒BB 食奶, 反而如果BB 夜晚餐奶係10點, 佢9點已經訓o左, 我會10點幾要BB 食奶, 我費事佢3更半夜肚餓, 我要起身喂佢.

大宅

dd104,

for 朝早第一餐奶, I will wake my bb up ga.

Hazel usually make some noise to wake me up when it's the time about for eating, then she sleep again but not deeply law. Then I will make the milk for her law.

~-~-~-~-~-~wingwingchu

大宅

gloriap,
佢就算醒左都冇嘈, 最多食

別墅

Dear all,
My little girl smiles while she wake up in the morning. She doesn't cry for breakfast. I still feed her at about 7am.

子爵府

畀面勳章

我個bb日日都訓到八點幾九點先醒架,
佢唔醒我都唔會叫佢起身飲奶....

別墅

等bb自己起身先餵佢, 因為佢可能可以訓到晏
就算佢餓, 佢食下手指都可能會再番嫁
仲之佢哭先餵佢

子爵府

好媽媽勳章

dd104,
我個女4個月時訓得仲誇, 夜晚11點訓, 第二日11點先起身, 初初我都係等佢醒o左先比奶佢食, 後來返健康院話因為佢比較輕磅(出世得4磅), 最好一日要食足五餐奶, 所以我就朝早7:30叫醒佢食次奶, 8:00佢又會再訓, 到11:30又起身食奶.
其實我諗一般情況都係等bb醒o左先比奶食, 因為bb自己知飽餓, 餓實喊叫你餵. 你可以下次返健康院時問問姑娘, 睇o下佢有咩意見比你.
我想要9999呀...

大宅

因是奶奶揍,bb飲奶時間好有pattern - 每8am,12pm,4pm,8pm&12am.所以,bb係我屋企時,我會叫醒bb食奶;如果唔係,接著的飲奶時間會亂.(奶奶會緊張!)

首頁

尾頁

跳至