論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

民房

工人去廁所,BB可點呢

有D時間得工人同BB(1.5歲),如果工人去廁所, 個BB
亦沒有睡, 你地D工人點做呀.

JOSHUA1118

侯爵府

Re: 工人去廁所,BB可點呢

JOSHUA1118

我沒有家佣,不能答你
但好奇你個工人點做...

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我會放係床仔/playpen一陣,BB會叫/喊,但起碼唔會一個人四圍走咁危險,快手快腳完事出黎抱番佢。

民房

粟子媽媽,

我個工人就放佢係網床, 但唔知係唔係我唔放心好似得個bb一個係個廳, 去小便都快d,

去大大咪好耐,

joshua1118

侯爵府

JOSHUA1118
我覺得你個工人做法都無可厚非喎
不過我自已就無物MANNER,就咁開住門去TOILET,可以睇住佢O麻

洋房

[size=medium]put baby into playpen and go to toilet as soon as possible. It's more safe than let baby staying alone in the sitting room or bed.

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

如果屋企只得工人同bb(bb識行時)己經叫工人唔可以關門去toilet,因為關門去toilet,bb會很危險~~~~~~~

民房

多謝意見,我都係想叫個工人,如一個人同bb 就唔好關門

joshua1118

複式洋房

我覺得放bb係bb車,扣上安全帶,播放bb愛看的vcd,看大約30分鐘,我估工人應該有足夠並有餘的時間去大大。

首頁

尾頁

跳至