自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:Quote:原帖由+fuhk+於+14-11-23+發表其實可

原帖由 溋溋 於 14-11-23 發表
做乜非要其他人都係不滿大學生不可?老實說,我對佢地無咩不滿,為自己理想先有guts,影響到我既都係好少, ...
同意,點解要不滿班學生?佢地係犯法,咁又點?衝紅燈都犯法啦,香港人又照衝?我覺得班自由人同班大陸人衝落黎香港仲黑人憎

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

引用:哈哈,真係笑C,依度有個人話,係怕政府同

原帖由 爽爽 於 14-11-23 發表
哈哈,真係笑C,依度有個人話,係怕政府同共產黨先想移民,但佢個C6,係長期係大陸搵人仔返香港養佢地成家 ...
呢度夠有堆人話,香港d大學生幾衰幾衰,香港就死,以為大陸無左香港唔得呀,講到大陸咁美好咁烏托邦,索性學屎尿屁王晶咁,移民返北京吸清新空氣啦

同熱愛這片土地,大家刻骨銘記,愁或喜,生或死,也是香港地
同熱愛這片土地,大家一句到尾,由自己,生與死,也在香港地

男爵府

引用:我係怕政府同共產黨所以想移民喎。唔好攪錯

原帖由 Superman-GF 於 14-11-23 發表
我係怕政府同共產黨所以想移民喎。唔好攪錯
就係囉!政府同共產黨仲得人驚!

琥珀宮

引用:本來無諗住咁快,但依家的確係打算提早走。

原帖由 millennia 於 14-11-23 發表
本來無諗住咁快,但依家的確係打算提早走。

原因唔係驚年輕人,而係唔相信佢地。香港好快會由一班年輕人當 ...
以而家極權及強硬路線看來,你所講既「呢班你口中無勇,無謀無承擔嘅」年輕人,將會被全面封殺(唔比番內地,有人認為最好所有工都唔請佢地),佢地前途已被犧牲掉,何來將來有機會在香港當家作主!
香港好大機會在你有生之年,都會由100%聽阿爺話既人士管治,所以你大可放心!

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由 fuhk 於 14-11-23 發表其實可

做乜非要其他人都係不滿大學生不可?老實說,我對佢地無咩不滿,為自己理想先有guts,影響到我既都係好少, ...
相反亦然

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由 溋溋 於 14-11-23 發表做乜非

原帖由 愛美的媽媽 於 14-11-23 發表
同意,點解要不滿班學生?佢地係犯法,咁又點?衝紅燈都犯法啦,香港人又照衝?我覺得班自由人同班大陸人衝 ...
所以咪話兩邊都黑人憎雖

男爵府

引用:Quote:原帖由 爽爽 於 14-11-23 發表哈哈,

呢度夠有堆人話,香港d大學生幾衰幾衰,香港就死,以為大陸無左香港唔得呀,講到大陸咁美好咁烏托邦,索性 ...
我無話大陸好美好喎,只係覺得佢同王晶一樣,講到搵錢,就唔理共產唔共產

子爵府

回覆:其實真係有好多人係怕咗班年輕人所以想移民

男爵府

引用:Quote:原帖由 溋溋 於 14-11-23 發表呢度夠

我無話大陸好美好喎,只係覺得佢同王晶一樣,講到搵錢,就唔理共產唔共產

...
乜你有講大陸好美好,好烏托邦咩,你只係覺得,個果會員自相矛盾,又要鬧大陸,又要賺人仔炸喎。

男爵府

引用:Quote:原帖由 爽爽 於 14-11-23 發表我無話

原帖由 青豆 於 14-11-23 發表
乜你有講大陸好美好,好烏托邦咩,你只係覺得,個果會員自相矛盾,又要鬧大陸,又要賺人仔炸喎。

...

男爵府

引用:Quote:原帖由 vvevv 於 14-11-23 發表你真

原帖由 蒸魚頭抽 於 14-11-23 發表
重點不在立場.

而是其"論辯"的水平.
這樣的低質數不論支持派或反對派都存在

伯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

想移民,但而家好多地方都收緊唔批了

子爵府

bb2 發表於 14-11-23 10:11
我都好怕……怕左一班思想極端既年輕人,雖然只是少數,但呢少數為香港帶來既破壞力非常大……而最大問題係 ...
講得對....
一班冇責任 , 冇承擔 , 冇為人置想的年輕人 , 可以指望他們什麼?

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 溋溋 於 14-11-23 發表呢度夠

...
我無話係你喎,咁你like對號入座我都歡迎既

同熱愛這片土地,大家刻骨銘記,愁或喜,生或死,也是香港地
同熱愛這片土地,大家一句到尾,由自己,生與死,也在香港地

男爵府

回覆:其實真係有好多人係怕咗班年輕人所以想移民

其實年輕人我又唔怕,做好自己就得啦,好多野係唔到我地控制嘅。

水晶宮

引用:我都好怕……怕左一班思想極端既年輕人,雖

原帖由 bb2 於 14-11-23 發表
我都好怕……怕左一班思想極端既年輕人,雖然只是少數,但呢少數為香港帶來既破壞力非常大……而最大問題係 ...
Agree!

男爵府

引用:Quote:原帖由 爽爽 於 14-11-23 發表我無話

我無話係你喎,咁你like對號入座我都歡迎既
咁你就唔好引用我啦,衰鬼,我都好歡迎嘅

子爵府

引用:Quote:原帖由 cc1226 於 14-11-23 發表身邊

原帖由 triplek 於 14-11-23 發表
共產黨
紅色教育
傀儡政府

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 爽爽 於 14-11-23 發表哈哈,

呢度夠有堆人話,香港d大學生幾衰幾衰,香港就死,以為大陸無左香港唔得呀,講到大陸咁美好咁烏托邦,索性 ...

Cheer up! Enjoy every Little Thing in LIFE

公爵府

Dwmn 發表於 14-11-23 09:41
唔覺。我識最近移民咗嘅反而係未有家庭包袱嘅後生專業人士,唔係怕班佔中人士,而係覺得日日送百幾個新香港 ...
如果係做 finance 嘅工,香港嘅人工係高好多好多喎!

首頁

尾頁

跳至