懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

會唔會懷孕既時候 check 唔到 bb 係咪唐氏綜合症架?

如題!

大宅

Re: 會唔會懷孕既時候 check 唔到 bb 係咪唐氏綜合症架?

驗唐氏有兩階段,初步是驗血.準確性有6成;如果驗血報告有問題,就會進一步抽羊水,準確性有8成.

那麼如果兩步驟都驗完,都有1-2成有機會驗不出來.

民房

Re: 會唔會懷孕既時候 check 唔到 bb 係咪唐氏綜合症架?

If you really want to know whether your bb is a Down's or not, the only way you can do is to have 抽羊水, but this have 1% chance of miscarrage.

別墅

我都驗血,醫生話都無問題,但個心都好擔心,我想做抽羊水,
會準好多,但醫生唔贊成,因我曾作小產.所以都好擔心.

別墅

威院有一站式的檢查,
私家醫生都介紹我去,
不過要係十四週前。
醫生話呢個檢查應該係全港最準,
有九成準確。
之但係個檢查結果唔會係有或冇,
而係一個百份比,
所以都有可能會小B出世至知有冇唐氏綜合症架﹗
我靠著那加給我力量的,凡事都能作。

別墅

係會

首頁

尾頁

跳至